Comisiones Obreras del País Valenciano | 26 febrero 2024.

Campanya d'estiu Joves CCOO PV

Jove precari i aturat: al carrer per a lluitar!

  • Els drets laborals no agafen vacances

Joves CCOO PV llança la seua campanya d'estiu per a reivindicar els drets de les persones joves durant els mesos de juliol i d’agost, que es caracteritzen per un increment de l'ocupació jove però també de la temporalitat, la parcialitat, les hores extres no pagades o la falta de descansos.

14/07/2022.
Jove, precari i aturat

Jove, precari i aturat

La situació d'inestabilitat i de precarietat en la joventut treballadora es deu en gran part a les elevades taxes d'atur i la parcialitat crònica a la qual se'ns condemna.

Aquesta situació laboral inestable es tradueix també en inestabilitat en els nostres projectes de vida, dificultat en l'accés a un habitatge digne i dificultat per a atendre els costos que suposen l’increment dels preus, cosa que dificulta moltíssim l'emancipació de la joventut treballadora.

Per tal de fer front a tot això, en CCOO PV tenim dues ferramentes: informació i organització.

És necessari que coneguem quins són els nostres drets laborals i per què és tan important que ens organitzem per defensar-los i ampliar-los.

Davant això, les persones joves de CCOO ens hem proposat acabar amb tota la desinformació que hi ha sobre drets laborals tan bàsics com la jornada màxima, els descansos, les vacances o els permisos, a través de diferents accions ja siguen a peu de carrer o en les xarxes socials.

Si volem que cada vegada siguem més les persones joves organitzades sindicalment, el primer pas és donar-los eines i aqueix és l'objectiu d'aquesta campanya.