Comisiones Obreras del País Valenciano | 16 de diciembre de 2019

Defensa la teua postura

Ampli suport de les treballadores de la dependència a les mobilitzacions

  CCOO ha realitzat concentracions de protesta a València i Alacant per a reclamar el desbloqueig dels convenis col·lectius i per a exigir el compliment de la Llei de dependència. Per al sindicat, s'està permetent una pobresa laboral i una atenció insuficient. El 14 de desembre, CCOO exigirà a Madrid que es complisca amb la Llei.

  07/11/2019.
  Concentració a València.

  Concentració a València.

  Les treballadores del sector de la dependència han donat suport àmpliament a la mobilització convocada avui per la Federació de Sanitat i Sectors Sociosanitaris de CCOO PV a València i Alacant. El sindicat reclama que els convenis que regulen els centres de titularitat pública i gestió privada (residències, ajudes a domicili i atenció a la dona) com les residències privades, reflectisquen un augment de salari i una reducció de la seua jornada.

  Les treballadores s'han concentrat a Alacant, davant de la residència Domus VI Condomina, i a València davant de la residència Ballesol. Aquest col·lectiu, en la seua majoria dones, desenvolupa un treball molt dur amb condicions laborals molt precàries, jornades massa llargues, on les ràtios de personal són insuficients i generen sobrecàrrega de treball i salaris baixos; mentre, els convenis col·lectius de l'atenció a les persones dependents al País Valencià segueixen pendents i sense avanços.

  CCOO insta a la patronal a reconsiderar la seua actitud i accepte la millora de les condicions laborals i salarials del personal que cuida les persones dependents. Exigeix al Govern de l'Estat que complisca amb el que s’arreplega en la Llei 39/2006, de 14 de desembre, de promoció de l'autonomia personal i atenció a les persones en situació de dependència, i garantisca el finançament compromés que actualment no compleixen, i que permet la pobresa laboral en un sector altament feminitzat i una atenció deficient a les persones dependents.

   

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.