Comisiones Obreras del País Valenciano | 14 de octubre de 2019

7 octubre

CCOO tindrà presència en el Comité d'Empresa de Mercavalència

  CCOO d'Indústria País Valencià ha obtingut per primera vegada dos representants en el Comité d'Empresa de Mercavalència SA, després de la celebració de les eleccions sindicals. A partir d'ara, el sindicat participarà en les negociacions que s’hi produïsquen, treballarà per construir un nou conveni col·lectiu i un marc de relacions laborals on la totalitat de la plantilla se senta part d'una mateixa empresa.

  23/09/2019.
  Mercavalencia

  Mercavalencia

  Les eleccions sindicals celebrades ahir marquen un abans i un després en les negociacions amb l'empresa. Després d'anys de representació protagonitzada per cinc representants d'un únic sindicat, ara s'ha convertit en un Comité de 9 delegats i delegades com a conseqüència de l'augment de plantilla, amb una composició tricolor, on CCOO ha obtingut dos representants, una persona per cada col·legi electoral.

  En els últims mesos, les negociacions entre representants del Comité d'Empresa de Mercavalència i la direcció han girat entorn d'un sol argument: l'escorxador municipal. Però la societat Mercavalència és més que un escorxador municipal, hi ha més de 40 persones que es dediquen a l'administració de les instal·lacions, oficials de mercat que gestionen el bon funcionament, auxiliars de servei i personal de manteniment que treballa perquè el proveïment de productes frescos funcione amb normalitat.

  Les turbulències que ha produït la integració dels treballadors i de les treballadores de Workman en l'escorxador municipal han paralitzat el Conveni col·lectiu de la societat des de desembre de l'any passat, a l'espera que es produïra la integració de ple dret. CCOO no disposava de representació en el Comité d'Empresa i resultava complicat poder negociar amb l'empresa determinats aspectes relacionats no solament amb el personal de l'escorxador, sinó amb el conjunt de la plantilla.

  A partir d'ara s'obri un nou escenari. Amb la representació de CCOO en el Comité d'Empresa, i des de l'experiència de tenir el valor afegit de ser el sindicat majoritari del conjunt de l'Estat, els treballadors i les treballadores guanyen no solament major representativitat sinó la possibilitat de construir un nou conveni col·lectiu, i un marc de relacions laborals on la totalitat de la plantilla se senta part d'una mateixa empresa.

  CCOO d'Indústria agraeix la confiança que han generat les seues candidatures entre la plantilla de Mercavalència en poc més de 6 mesos d'activitat sindical, malgrat no disposar de representació fins avui.  

   

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.