Comisiones Obreras del País Valenciano | 21 de septiembre de 2019

CAMPANYA SMI

CCOO denuncia un postoperatori caòtic a l'Hospital de Manises

  El sindicat denuncia el col·lapse en la Unitat de Cures sense Ingrés, que assumeix el tancament de la Unitat de Reanimació Postanestésica, i que provoca situacions surrealistes per al personal i els pacients.

  26/08/2019.
  Fachada principal del Hospital de Manises.

  Fachada principal del Hospital de Manises.

  La secció sindical de la Federació de Sanitat i Sectors Sociosanitaris de CCOO PV de l'Hospital de Manises ha denunciat el “caos” que regna en aquest centre durant l'època estival, una situació endèmica que es repeteix estiu rere estiu. El tancament de llits, les aglomeracions per la clausura de la Unitat de Reanimació Postanestésica (URPA) i les repercussions de tot l'anterior en els treballadors i treballadores són l'eix de les crítiques.

  En l'actualitat, la meitat d'habitacions situades en la primera i tercera planta de l'hospital estan tancades, la qual cosa equival al fet que aproximadament 80 llits estan inutilitzades. “Tot això fa que les contractacions hagen disminuït i també els quiròfans, amb el que es desencadena un efecte va dominar vergonyós i difícilment suportable per als i les professionals i pacients”, explica el sindicat.

  El tancament de llits provoca altres situacions preocupants. Així, les operacions de traumatologia derivades d'Urgències pateixen un col·lapse a l'estiu que s'agreuja amb el tancament de la URPA i aglomera tots els postoperatoris en la Unitat de Cures Sense Ingrés (UCSI).

  En la URPA treballen de forma habitual dos infermers i un auxiliar, ara en la UCSI estan assumint el col·lapse una infermera i un auxiliar que, al principi, estaven destinats a atendre només els pacients ambulatoris que cursen sense ingrés però que acaben per assumir a tots els pacients de quiròfan. En resum, estiu rere estiu es repeteixen col·lapses en observació, quiròfans i UCSI, amb professionals desbordats i pacients que fins i tot porten dia i mig en observació esperant llit.

  Cal dir que l'activitat quirúrgica a l'agost baixa a la meitat (encara que al juliol i setembre segueix pràcticament al ritme habitual) però  el citat col·lapse en la UCSI provoca que en aquesta unitat no hi ha cap mena d'intimitat, amb pacients lleus observant eixides de quiròfan amb complicacions que haurien de derivar-se a la URPA i que, a més, no poden passar a planta per la falta de llits. La UCSI ha incrementat el seu propi nombre de llits a 14 però la unitat només està preparada per a 6, la qual cosa provoca fins i tot accidents del personal per l'escassa capacitat de moviment de la qual disposen.

  En definitiva, segons la Secció Sindical de la FSS-CCOO, l'Hospital de Manises està acusant un estiu més la falta de previsió i de decisió de la direcció del centre, que redunda en situacions d'estrés i ansietat en el personal sanitari però, sobretot, en la prestació d'un servei deficient als pacients.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.