Comisiones Obreras del País Valenciano | 18 de agosto de 2019

CAMPANYA SMI

CCOO PV reafirma el seu compromís a combatre la precarietat i el frau

  El secretari general de CCOO PV ha presentat el seu Informe, que ha sigut aprovat per unanimitat en el Consell Confederal, en el qual ha fet un balanç del context sociopolític, on ha destacat la situació de la negociació col·lectiva, especialment després de la signatura de l’AENC. La prioritat sindical segueixen sent els salaris que no arriben als 14.000 €/any, vigilar els incompliments en l’augment de l’SMI i el control horari.

  25/07/2019.
  Consell Confederal CCOO PV

  Consell Confederal CCOO PV

  El balanç del primer any de l'Acord per l'ocupació i la negociació col·lectiva (AENC) resulta un poc desigual. Si bé hi ha multitud de convenis en els quals s'ha sigut capaç d'acordar les condicions establides, hi ha d'altres en els quals la debilitat de la unitat negocial no ha propiciat la recuperació del poder adquisitiu. L’augment salarial mitjà dels 271 convenis subscrits des de la seua aprovació es va situar, l’any 2018 en l'1,64 % i, de començament de 2019 ençà, en l'1,52 %. Això ha significat la ruptura d'algunes negociacions, com les del Conveni del plàstic a València i del metall a Castelló. En ambdós casos, la patronal no mou les seues posicions en el reconeixement exprés de l’AENC i el seu trasllat a ambdues meses. Per tant, al setembre es preveu una resposta sindical de protesta.

  L'Informe del secretari general de CCOO PV ha abordat altres conflictes que hi ha “fruit de la irresponsabilitat empresarial en sectors altament estratègics per a l'economia valenciana”. És el cas de l'hostaleria de la província de València i el bloqueig del Conveni des de 2011 (i sense revisió salarial des de 2014), per la qual cosa el pròxim 31 de juliol està prevista una concentració. Respecte al de Castelló, el sindicat denuncia una crua realitat d'abús de poder que fa que, des que es va iniciar la campanya estival, ja s'hagen superat en molts establiments les 80 hores extres anuals. Els salaris irrisoris provoquen una dissuasió en l'accés a un sector que mou més del 16,6 % PIB i el 14 % de l'ocupació autonòmica.

  Arturo León ha destacat la situació de les treballadores de Limpiezas Raspeig que avui es tornen a concentrar per l’incompliment reiterat en els pagaments de les nòmines. “Urgeix major compromís per part de l'Administració en el compliment dels plecs de contractació i que servisca com a eix tractor de la generació d'un treball decent”, ha manifestat.

  Ha avançat així mateix algunes prioritats del pròxim període que, al setembre, se centrarà en la mobilitat sostenible, a més de participar en les accions internacionals de lluita contra el canvi climàtic previstes el dia 27. Es continuarà amb el desenvolupament de campanyes sobre el registre de jornada, l’augment de l’SMI, els abusos en la utilització de les pràctiques i beques o en els centres especials d'ocupació. A l'octubre, accions en defensa del sistema de pensions i del treball decent, del qual el dia 7 l’OIT commemora com a jornada mundial.

  Afiliació sindical

  El Consell Confederal ha valorat el creixement afiliatiu que dota de major estabilitat l'organització. Actualment, 102.891 persones estan afiliades a CCOO PV, s’obté una diferència neta positiva respecte a 2017 de 3.794. És, sens dubte, un bon resultat que reflecteix un creixement net de 2,76 %. Les dones són les que estan tirant d'aqueix augment. En aquests dos últims anys han crescut en 4.097, la qual cosa representa un 2,43 % més. La precarietat laboral i els baixos salaris, característics del mercat de treball valencià, es reflecteixen en el tipus de quota, ja que augmenta sobretot l'especial i la general reduïda, en detriment de la general ordinària.

  A més, en aquests moments, CCOO PV guanya les eleccions sindicals, i revalida la primera posició. El diferencial respecte al principal sindicat competidor és de 777 representants. A dia 31 de desembre finalitza el període de concentració i, encara que ja s'han realitzat molts processos electorals, en queden pendents més de 1.000. Segons la secretària de Política Electoral, Afiliació i Serveis de CCOO PV, Mila Cano, “aquestes dades reforcen els dos pilars sobre els quals se sustenta la nostra legitimitat, ser el sindicat més votat en les empreses i el que més incrementa la seua base afiliativa”.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.