Comisiones Obreras del País Valenciano | 18 de agosto de 2019

CAMPANYA SMI

CCOO PV aconsegueix que es reconega la relació laboral de set persones becàries en Diputació de València

  La Inspecció de Treball afirma que en la corporació provincial s'ha donat un frau de llei i abús de dret, per la qual cosa aquestes set persones han sigut donades d'alta en la Seguretat Social. CCOO PV denuncia la precarització de l'ocupació i emplaça la nova Diputació a solucionar aquestes irregularitats en les beques presents i futures.

  15/07/2019.
  Beques.

  Beques.

  Set persones becàries del Servei de Comunicació i Relacions Exteriors de la Diputació de València han sigut donades d'alta a la Seguretat Social, després de detectar la Inspecció de Treball frau de llei i abús de dret, amb un supòsit de relació laboral encoberta.

  Aquestes persones exercien les activitats pròpies del personal tècnic de comunicació, en una activitat laboral i no formativa. Per tant, amb caràcter general han de tenir tots els drets sobre el salari, la jornada, els permisos i les vacances reconeguts als treballadors i a les treballadores de la corporació provincial.

  CCOO PV va denunciar a l'autoritat laboral aquest cas de precarització de l'ocupació a través d'un ús fraudulent de les beques, que s'arriben a prolongar fins a un any o fins i tot 36 mesos, sense límit d'edat, un fet intolerable en l'Administració pública.

  L'informe d'Inspecció ha sigut concloent i exposa el cúmul d'irregularitats: no tenen programa formatiu que preveja el seguiment, la supervisió o l’autorització de la pràctica a exercir, amb criteris d'avaluació mesurables. CCOO PV recorda que l'objecte de les pràctiques no laborals és la formació, tal com està difonent a través de la seua campanya informativa ‘Beques o treballes?’ per a explicar les pràctiques laborals i no laborals i detectar les diferències entre les que són correctes i les que no.

  Per a la secretària de Formació i Ocupació de CCOO PV, Ana García, no es poden permetre aquests abusos a la joventut: “S'han de posar els mitjans perquè puguen obtenir una ocupació de qualitat amb drets, concorde a la seua qualificació, i això és potestat dels poders públics i no al contrari, que siguen les mateixes administracions les que utilitzen de manera fraudulenta la figura de les pràctiques o beques”.

  CCOO PV emplaça a la Diputació de València, recentment constituïda, a solucionar el tracte pèssim que estan donant a les persones becàries actualment, així com a les futures beques que s’hi presenten.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.