Comisiones Obreras del País Valenciano | 16 de diciembre de 2019

Defensa la teua postura

CCOO PV celebra la resposta de les Corts Valencianes a la petició de documentació de VOX sobre el col·lectiu LGTBI

  El sindicat celebra la decisió del president de les Corts Valencianes per haver-se negat a tramitar la sol·licitud del grup parlamentari VOX, però també que haja donat trasllat a la Fiscalia per a la seua valoració per poder constituir aquesta petició un delicte d'odi i de discriminació. Tots els grups parlamentaris han donat suport a la decisió.

  03/07/2019.
  Cloti Iborra, secretaria Dones, Polítiques LGTBI i Institucional

  Cloti Iborra, secretaria Dones, Polítiques LGTBI i Institucional

  La secretària de Dones, Polítiques LGTBI i Institucional de CCOO PV, Cloti Iborra condemna el lamentable intent de VOX de formalitzar la confecció de ‘llistes negres’ en espais de representació de tota la ciutadania, i romandrà vigilant davant qualsevol amenaça de reculada en drets i llibertats.

  La petició de documentació, a la qual CCOO PV ha tingut accés, signada per la diputada de VOX en les Corts, Ángeles Criado, es refereix exclusivament al col·lectiu LGTBI, i no a informació general sobre totes les persones que treballen amb menors.

  En aquesta petició, el grup sol·licita informació detallada, no solament de subvencions relacionades amb el col·lectiu LGTBI (per a la realització de cursos, de conferències, d’informes, d’assessories…) sinó també de dades personals.

  Segons el parer de Cloti Iborra “la pretensió de VOX és una barbaritat que atempta contra els drets i les llibertats públiques consagrades en la Constitució espanyola, els convenis internacionals i la resta de normes jurídiques que formen el nostre estat de dret”.

  Iborra jutja inadmissible aquesta petició, i reitera l'oposició frontal del sindicat a la criminalització i la vulneració de la dignitat humana. “Des de la lluita contra el franquisme i la posterior legalització de les Comissions Obreres, ja en democràcia, aquest sindicat ha lluitat pels drets i les llibertats dels treballadors i de les treballadores, i contra qualsevol discriminació que pogueren patir per causa de la seua religió, sexe, raça, ideologia, orientació sexual, identitat de gènere, etc.” ha recordat.

  El Grup d’Acció LGTBI de CCOO PV considera “intolerable aquesta petició, ja que atempta contra els drets d'un col·lectiu de persones, les posa sota sospita de no se sap que, i les exposa simplement pel fet de la seua orientació sexual, identitat o expressió de gènere”.

  En CCOO PV estem orgullosos i orgulloses de ser diverses i exigir una societat inclusiva on la diversitat es considere riquesa. El sindicat reitera el seu compromís amb la construcció d'una societat justa, igualitària, sostenible i solidària que garantisca el respecte entre les persones, pel mer fet de ser-ho, que blinde drets i llibertats que tants anys de lluita han costat, i que no pot ser amenaçada per les actituds lgtbifòbiques dels qui possiblement enyoren règims intimidatoris i repressius.

  Aquesta organització ha demostrat la seua obstinació en la lluita per la igualtat i contra qualsevol discriminació, un compromís ferm amb la llibertat d'estimar, de ser i d’expressar-se com cada persona considere, com a evidència la recent participació en la celebració de l'Orgull a València, i en les celebracions previstes a tot el País Valencià, i com ho tornarà a fer la Confederació Sindical de CCOO aquest dissabte a Madrid.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.