Comisiones Obreras del País Valenciano | 16 de diciembre de 2019

Defensa la teua postura

CCOO PV reivindica al carrer els drets de les persones LGTBI+

  • Pròxima cita, manifestació de l’Orgull LGTBI a Alacant, el pròxim 20 de juliol, a les 19.00 h, des de la plaça dels Estels.

CCOO PV, com a sindicat activista de la lluita pels drets de les persones LGTBI+, abraça les reivindicacions del col·lectiu i està present en les manifestacions i actes que es produeixen a diferents localitats del País Valencià. El passat cap de setmana, CCOO PV ha participat en la manifestació de València i en l'acte de celebració de l'Orgull a Elx.

01/07/2019.
Pancarta de CCOO PV a la manifestació de València.

Pancarta de CCOO PV a la manifestació de València.

A la matinada del 28 de juny de 1969 en el conegut pub novaiorqués Stonewall va tenir lloc la revolta contra la batuda policial que donà origen a la reivindicació del moviment LGTBI+, i d'allí es va traslladar, de manera quasi instantània i bessona, a altres països del món. Naixent, en aqueix moment, les bases històriques de les actuals mobilitzacions de l'Orgull.

Avui l’any 2019, la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Trans i Bisexuals (FELGTB), juntament amb altres organitzacions, associacions i col·lectius de les diferents ciutats d'Espanya, volen rememorar aqueix moment i especialment l'activisme d’aleshores. Han passat 50 anys d'aquell succés i és el moment d'homenatjar l'activisme d’aleshores, els qui van lluitar en una societat hostil, homòfoba, racista i misògina, gràcies a aqueixes persones, avui tenim el nivells de llibertat i drets mai imaginats.

CCOO PV, com a organització vinculada i activista històrica de la lluita pels drets de les persones LGTBI+, abraça, com sempre, les reivindicacions del cl·lectiu. Aquest passat dissabte, dia 29, el sindicat ha estat present en la manifestació de València, amb el seu camió reivindicant "un treball sense armaris". També va participar en la celebració de l'Orgull LGTBI+ a Elx.

Encara queda molt per lluitar i, per això, CCOO reivindica en els seus diferents plànols d'intervenció (diàleg social, negociació col·lectiva i mobilització social):

. Garantir la igualtat d'oportunitats real, especialment en el món del treball.

. Treballar en l'erradicació de situacions de rebuig, de discriminació, de violència i d’assetjament per motius d'orientació sexual, expressió i identitat de gènere. En definitiva, cal acabar amb l’LGTBifòbia, amb major insistència al món laboral.

. Vetllar per la igualtat de condicions laborals de totes les persones treballadores.

. Lluitar pel reconeixement de drets des de la inclusió de la diversitat sexual, familiar i de gènere.

En definitiva, CCOO aposta per una llei estatal LGTBI+ que garantisca una esfera sociopolítica sense discriminació, sense desigualtat, sense assetjament i sense violència, on es conforme un escenari democràtic, plural i participatiu on totes les persones puguem ser, sentir i estimar lliurement.

Escola Sindical LGTBI de CCOO PV

En línia de treball per a erradicar les situacions de discriminació i d’assetjament en l'àmbit laboral per motius d'orientació sexual, expressió i identitat de gènere, CCOO PV organitza, des de fa dos anys, la II Escola Sindical LGTBI ‘Ana Meluska Cano’. Un espai de formació i debat, dirigit a la representació legal dels treballadors i de les treballadores, amb l’objectiu de conéixer els drets, el marc jurídic i els possibilitats de negociació col·lectiva que afecten les persones LGTBI.

CCOO PV participarà en la manifestació de l’Orgull LGTBI a Alacant, el pròxim 20 de juliol, a les 19.00 h, des de la plaça dels Estels.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.