Comisiones Obreras del País Valenciano | 18 de agosto de 2019

CAMPANYA SMI

Reivindicacions sindicals davant el nou cicle polític

  El pròxim 20 de juny, a les 10.30 h, celebrarem una Assemblea de delegats i delegades per presentar les principals propostes de CCOO davant el nou escenari polític que se'ns planteja, entre les quals destaca la recuperació de drets, com l’augment de l’SMI.

  14/06/2019.
  Assemblea CCOO PV.

  Assemblea CCOO PV.

  L’acte, que tindrà lloc en la sala d'actes de CCOO PV, estarà moderat per la secretària d'Ocupació i Formació, Ana María García, i hi intervindrà Paco Carbonero, secretari de Participació Institucional de CCOO, i Arturo León, secretari general de CCOO PV. Després, hi haurà un torn de preguntes i de diàleg amb les persones assistents.

  Les últimes eleccions generals han il·luminat una nova configuració institucional en la qual els pactes i les negociacions de govern entre les formacions polítiques donaran lloc a un nou panorama davant el qual el sindicat ha de posicionar-se. Paco Carboner exposarà els reptes per a CCOO que passen per fer front a la desigualtat creixent i a la precarietat laboral que afecta milions de persones de manera cada vegada més crònica. També, per abordar les reformes davant els canvis profunds que s'estan donant en l'economia i en la societat.

  Al País Valencià ja s'ha conformat el Botànic II. Un govern de coalició davant el qual CCOO PV exigirà el compliment d'aquells compromisos que ja va traslladar als tres partits que el conformen. En l'Assemblea, Arturo León, destacarà quines són aqueixes prioritats sindicals que es plantejaran al nou Consell, des de la convicció del paper insubstituïble dels agents socials i els marcs de diàleg social.

  Així mateix, es presentarà la campanya d'informació i de sensibilització "Que no te la juguen", amb la qual el sindicat pretén atallar els incompliments de l’augment del salari mínim interprofessional (SMI) i corregir les aplicacions incorrectes per part de les empreses. A l’SMI de 900 € mensuals se li ha de sumar els complements i plusos i incentius que hi ha en l'empresa, com la nocturnitat, l'antiguitat, el plus de transport, la productivitat i altres. En cap cas aquests són absorbibles, excepte indicació en contra en el conveni, cosa que rarament succeeix.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.