Comisiones Obreras del País Valenciano | 18 de julio de 2019

CAMPANYA SMI

CCOO PV satisfeta de l'acord per a "blindar” la cooperació

  CCOO PV manifesta la seua satisfacció per l’acord impulsat per la CVONGD, signat per PP, PSPV, Compromís, Ciutadans i Unides Podem – Esquerra Unida per a “blindar” la cooperació com a política pública

  11/04/2019.
  Presència sindical a l'acte formal de signatura de l'acord

  Presència sindical a l'acte formal de signatura de l'acord

  Comissions Obreres, com a integrant del consell de cooperació al desenvolupament de la CV i la Fundació Pau i Solidaritat PV, integrant de la CVONGD, han participat en l’acte formal de signatura del pacte pel qual tots els partits presents en Les Corts es comprometen a destinar en 2023 el 0,40% dels pressupostos consolidats de la Generalitat als països empobrits. L'Acord reconeix que és un “imperatiu ètic, social, polític i econòmic” eradicar la pobresa extrema en la qual viu 736 milions de persones, el 10% de la població mundial.

  Tots els partits amb representació parlamentària en Les Corts Valencianes han signat aquest acord que, per primera vegada en la història, “blinda” la cooperació internacional al desenvolupament com a “política pública estable dotada de recursos tècnics i econòmics suficients”, i que es mantinga al marge dels canvis electorals.

  En l'acord – impulsat per la Coordinadora Valenciana de ONGD –, els partits polítics valencians es comprometen, entre altres qüestions, a dedicar a la cooperació internacional almenys el 0,20% del pressupost consolidat de la Generalitat Valenciana l'any 2020, i el 0,40% al final de la pròxima legislatura l'any 2023. Això permetria aconseguir progressivament el 0,7% del pressupost consolidat abans de l'any 2030, tal com marca l'Agenda 2030 de les Nacions Unides, ratificada per Espanya.

  “Es tracta, com reconeixen els partits en l'Acord, d'un imperatiu ètic, social, polític i econòmic, perquè la desigualtat dins i fora dels nostres territoris no deixa de créixer. Hi ha 1.300 milions de persones en el món que sobreviuen sense tot just recursos, accés a l'aigua potable o aliments suficients, i un 10% de la població mundial viu en situació d'extrema pobresa. Necessitem una aposta clara per la cooperació internacional, i per canviar les polítiques econòmiques i comercials que han demostrat ser absolutament ineficaces per a atallar aquesta situació”, ha explicat Lourdes Tafaner, presidenta de la Coordinadora de ONGD.

  Per a CCOO PV, en coherència amb el que treballem i hem manifestat en relació a les polítiques de cooperació internacional transformadora, la signatura d'aquest acord suposa un pas històric. I farem costat amb la CVONGD en el seguiment de les seues accions perquè, efectivament, es complisca l’acord signat.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.