Comisiones Obreras del País Valenciano | 18 de agosto de 2019

CAMPANYA SMI

Per una societat lliure de violències masclistes

  CCOO PV referma el seu compromís en la lluita contra totes les violències masclistes, que l’any 2018 s’han endut la vida de 60 dones i de 10 criatures, i participa en la concentració de repulsa convocada per la Coordinadora Feminista de València.

  02/01/2019.
  Concentració davant l'Ajuntament de València. La secretària de la Dona de CCOO PV, Cloti Iborra, llegeix el manifest.

  Concentració davant l'Ajuntament de València. La secretària de la Dona de CCOO PV, Cloti Iborra, llegeix el manifest.

  CCOO PV manifesta la seua condemna pels assassinats masclistes, que eleven a 1.061 les dones assassinades entre 2004 i 2018. Durant l’any 2018, han estat assassinades 60 dones i 10 criatures. A més, altres 10 casos estan investigant-se. Com tots els primers dimecres de mes, el sindicat ha participat aquesta vesprada en la concentració convocada per la Coordinadora Feminista de València, de la qual CCOO PV forma part, per seguir denunciant les agressions masclistes.

  A la concentració s’ha assenyalat la indignació del moviment feminista per l’arxiu de la denúncia que interposaren, per assetjament sexual, les treballadores de recollida de la maduixa a Huelva. “Les dones sindicalistes sabem bé la dificultat que representa que aquests comportaments se sancionen. És necessari dotar d’instruments a la Inspecció de Treball, així com adaptar la legislació per tal de poder combatre aquestes agressions i tindre llocs de treball segurs”, explica la secretària de la Dona, Polítiques LGTBI i Institucional de CCOO PV, Cloti Iborra.

  Durant la concentració, s'ha esmentat la recentment assassinada Laura Luelmo, "ja que el que no s’anomena no existeix". Per a nosaltres Laura, com tota la resta de dones assassinades, assetjades, agredides, explotades... existeixen i no permetrem que la societat s’oblide d’elles. “Volem córrer, ballar, sortir, omplir els carrers. Volem igualtat i drets i cridar ben fort que no tenim por i que no ens callaran. Volem córrer sense por i no per por”, insisteix Iborra.

  CCOO PV recalca que no ha d’haver-hi cap agressió sense resposta. Per això considera urgent la formació i sensibilització de jutges i fiscals en matèria de gènere i l’actualització de la legislació. La central sindical exigeix a més la reforma de les lleis perquè estiguen arreplegades totes les formes de violència contra les dones. Que les mesures tant del Pacte d’Estat com del Pacte valencià contra la violència masclista es porten a terme i que siguen avaluades.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.