Comisiones Obreras del País Valenciano | 26 febrero 2024.

La història de la lluita del maquis en vinyetes

  • Exposició a la seu de CCOO PV (pl. Nàpols i Sicília, 5, València).

CCOO PV organitza l'exposició 'El maquis al còmic: vinyetes resistents', una mostra que naix com a projecte divulgatiu amb la voluntat de difondre la història de la lluita del maquis, la guerrilla antifranquista, a través del seu vessant gràfic. L’exposició romandrà oberta al públic fins al dia 8 de juny.

29/05/2018.
Paco Collado, coordinador de l'exposició, explica un dels panells de la mostra

Paco Collado, coordinador de l'exposició, explica un dels panells de la mostra

CCOO PV acull l’exposició 'El maquis al còmic: vinyetes resistents', un intent d'arrodonir la presència del maquis al panorama gràfic de l’estat espanyol amb algunes il·lustracions, imatges de cartells i propaganda diversa.

Per a contextualitzar-ho tant històrica com gràficament, l'exposició també presenta diversos panells sobre els antecedents de la guerrilla, el còmic bèl·lic, la guerra civil i la postguerra, guerrilles en diferents països i moments així com altres resistències contemporànies. Altres panells amb els còmics exclusivament del maquis, amb fitxes sobre els seus autors i els guerrillers completen la mostra.

Així doncs, es pretén, a més de gaudir amb els diferents estils, diàlegs, idees, colors i fets, tant reals com a ficticis, que guionistes i dibuixants han traçat a aquestes vinyetes, puguen també aprendre i reflexionar sobre la pràctica artística, la política i la història.