Comisiones Obreras del País Valenciano | 20 de agosto de 2019

CAMPANYA SMI

Renovació i feminisme: Xelo Valls elegida secretària general de FE CCOO PV en el seu Xé Congrés

  La Federació d'Ensenyament de CCOO PV ha escollit Xelo Valls com a Secretària General per a liderar el sindicat els pròxims quatre anys amb el 62,5% de suport, així com a la nova Comissió Executiva i les delegacions que participaran en el XII Congrés d'Ensenyament de CCOO i en el XI Congrés de CCOO PV participades en la mateixa proporció per la candidatura liderada per la nova Secretària General i pel 37,5% corresponent a la candidatura encapçalada per Bernat Asensi.

  03/04/2017.
  Nova Executiva FE CCOO PV

  Nova Executiva FE CCOO PV

  El Suport del 73% del Congrés a l’informe de la secretaria general, i l’elecció d’una direcció molt renovada marquen el Congrés que tria a Xelo Valls com a Secretària General per a liderar el sindicalisme de classe a l'educació del País Valencià.

  Huitanta delegades i delegats s'han pronunciat aquest dijous 30 i divendres 31 de març en la Universitat Politècnica de València, en un Congrés que ha comptat amb salutacions del conseller d'Educació, Vicent Marzà, i del secretari autonòmic d'Educació, Miguel Soler, d'organitzacions socials educatives com ara la Confederació de FAMPAs Gonçal Anaya i Escola Valenciana. A la inauguració va comptar també amb la presència i intervencions de Compromís, Podem PV, FeSP UGT PV, EUPV, ERPV, Els Verds PV, FEU, FdE, Acontracorrent, SAÓ, BEA, ASVAES i Joves de FE CCOO PV. Al llarg de les sessions també han intervingut Paco Molina, secretari general de CCOO PV i Francisco García, secretari general de la FECCOO i han fet una crida en les seues intervencions a millorar la nostra pràctica sindical, a continuar

  Per tant Xelo Valls assumirà novament la Secretaria General després d'haver-ho fet l'any passat, després de la renúncia de Miguel Ángel Vera per jubilació al juny de 2016. D'aquesta manera, la FECCOO PV posa al capdavant de la Federació a una dona amb dilatada trajectòria, mostrant la seua aposta per un sindicat més feminista i més jove.

  A Xelo Valls li acompanyarà una nova Comissió Executiva amb un equip de persones renovat en la seua majoria i que treballarà per la reversió de retallades en ensenyament, la lluita contra la LOMCE i les contrareformes universitàries, la recuperació de plantilles que permeta estabilitat i atenció educativa de qualitat, la recuperació dels drets laborals, l'escolarització equitativa atenent a l'ajust escolar igual per a tots els centres sostinguts amb fons públics, la millora dels drets lingüístics i educatius, la participació en els Consells Escolars Municipals i les polítiques d'igualtat de gènere i LGTBI entre molts altres aspectes.

  Altres reptes que afrontarà el sindicat és el de seguir augmentant la participació de l'afiliació en els debats i la presa de decisions, potenciant així la línia de treball que ja s'havia iniciat mitjançant un procés obert de participació abans del Congrés i diverses consultes a l'afiliació en aspectes claus com el suport o no a la convocatòria de vaga del 9M, que va resultar afirmativa amb més del 60% dels vots.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.