Comisiones Obreras del País Valenciano | 19 de junio de 2019

CAMPANYA SMI

CCOO PV detecta un error en la notificació de requisits de les prestacions per a majors de 55 anys

  La secretària d'Ocupació i Formació, Ana García celebra que l'actuació prèvia del sindicat haja evitat un perjudici econòmic a les persones perceptores i assegura que “el sindicat mantindrà la seua tasca de seguiment i col·laboració per assegurar la gestió correcta de processos administratius amb impacte directe en la vida de les persones treballadores”.

  11/01/2019.
  Prestacions

  Prestacions

  L'error detectat en la carta de notificació dels requisits de renda exigibles per al cobrament del subsidi per a majors de 55 anys, remesa pel Servei Públic d'Ocupació Estatal, “podria haver generat greus problemes a les més de 5.000 persones aturades perceptores a tot el País Valencià, 2.000 a la província de València” concreta la responsable.

  La Sentència del Tribunal Constitucional 61/2018, de 7 de juny, va declarar inconstitucional el requisit de renda familiar, que preveia l'article 275.2 paràgraf 2 de la LGSS. En conseqüència, l'únic requisit de renda actualment exigible per a la percepció del subsidi de majors de 55 anys és el de les rendes pròpies (mancar de rendes pròpies de qualsevol naturalesa superiors, en còmput mensual, al 75 % del salari mínim interprofessional, exclosa la part proporcional de dues pagues extraordinàries).

  No obstant això, aquest requisit seguia apareixent en la carta que aquest 1 de gener va ser remesa pel SEPE a les persones perceptores recordant-los l'obligació legal de tramitar la declaració anual de rendes (DAR), mitjançant l'aplicació informàtica corporativa, en un termini de 15 dies hàbils.

  Després de detectar una falta d'actualització en la missiva que mantenia un requisit que va ser declarat inconstitucional pel TC, el sindicat ho va comunicar a la subdirecció general de prestacions de la província de València, que al seu torn va realitzar la gestió competent amb el SEPE perquè s'esmene tan prompte com es puga un error que haguera afectat totes les persones aturades potencials perceptores a tota Espanya.

  Per tant, aquelles persones perceptores hauran de presentar la declaració anual de rendes cada vegada que transcórreguen dotze mesos des de la data del naixement del dret, o des de la data de la seua última represa (01/01/2019) però se li tindran en compte únicament les rendes pròpies.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.