Comisiones Obreras del País Valenciano | 26 abril 2024.

Llei de serveis socials

CCOO PV valora la Llei de serveis socials per l'avanç que significa en l'ocupació i en les prestacions

    El sindicat, que participa en l'elaboració del Projecte de llei, creu que la norma obrirà una etapa de reconeixement de drets i deures tant de les persones usuàries com de les professionals. CCOO PV advoca per cercar fórmules que asseguren l'estabilitat del personal que treballa en serveis socials..

    05/10/2018.
    La responsable de Política Social de CCOO PV, Ana Belén Montero (primera per l'esquerra) en Les Corts Valencianes.

    La responsable de Política Social de CCOO PV, Ana Belén Montero (primera per l'esquerra) en Les Corts Valencianes.

    CCOO PV valora en el seu conjunt l'Avantprojecte de llei de serveis socials inclusius de la Comunitat Valenciana, tant per la seua necessitat com per l'avanç social que comportarà en qüestions tan importants com la millora de l'ocupació i les prestacions derivades d’aquest. Així ho ha expressat la secretària de Política Social i Joventut de CCOO PV, Ana Belén Montero, durant la seua compareixença en la Comissió de Política Social i Ocupació de les Corts Valencianes, el passat dia 3. El sindicat participa activament en l'elaboració de la norma, en el marc de la Mesa de Recuperació Social.

    Per a Montero, la nova llei tanca una etapa de polítiques assistencialistes i inicia un període d'establiment de drets i deures, tant per a les persones usuàries com de les professionals: “Un període en el qual es garanteix l'accés al sistema i a les prestacions del catàleg com un dret subjectiu”. A més, CCOO PV valora especialment el reconeixement de drets de les persones professionals del sector: disposar dels mitjans necessaris per a desenvolupar el seu treball adequadament, formació contínua o el treball en xarxa amb altres professionals.

    Estabilitat del personal

    No obstant això, CCOO PV ha manifestat la seua preocupació per l'estabilitat dels professionals, i així ho ha traslladat en les seues al·legacions i en la Mesa de Diàleg Social. “Entenem que la Llei ha d'arreplegar una professionalització del sector i exigir unes titulacions, però això no ha de ser obstacle perquè el personal que està realitzant un bon treball des de fa temps en els nostres serveis socials mantinga la màxima estabilitat en l'ocupació”, ha assenyalat Ana Belén Montero. CCOO PV advoca per cercar fórmules per a assegurar aqueixa estabilitat tant com es puga.

    Pel que fa a la col·laboració de la iniciativa privada, CCOO PV valora que la norma establisca el principi de subsidiarietat de l'acció concertada, amb entitats d'iniciativa social davant la utilització d'entitats amb ànim de lucre. “La nostra missió com a sindicat és defensar els interessos de la classe treballadora. Als governs els exigim que es posen a treballar en benefici de les persones i de les seues necessitats socials, i per això és fonamental un canvi en el model social, en el qual es prioritze el que és públic, i, en defecte d'això, s'aposte per una fórmula que permeta un model social més just”, ha indicat Ana Belén Montero.

    El sindicat saluda les ràtios establides per als equips professionals, que, de complir-se “ens situaran en primera línia en comparació de la resta d'autonomies”. No obstant això, CCOO PV ha expressat la seua objecció al fet que la inspecció de les ràtios estiga subjecta a la disponibilitat pressupostària: “Estarem vigilants que es garantisca una activitat inspectora real, eficaç i efectiva. Per tant, aquesta qüestió ha de ser objecte de correcció”, ha puntualitzat Montero.