CCOO, UGT i CSIF exigeixen un salari mínim de 1.200 euros en l'Administració general de l'Estat

  Diversos centenars d'empleades públiques i empleats públics es concentraren avui davant la Subdelegació de Govern en la “plaça de la Muntanyeta” d'Alacant, a les 18 hores per reclamar millores retributives, més ocupació pública i recuperació dels seus drets.

  30/05/2018.
  Mobilització AGE

  Mobilització AGE

  Els sindicats denuncien que l'Administració general de l'Estat ha sigut castigada de manera especial durant els últims anys pel Govern per complir els paràmetres de contenció de la despesa, tant en la reposició d'efectius com en les condicions retributives del personal i per les retallades efectuades amb l'excusa de la crisi.

  Això ha provocat una deterioració greu dels serveis públics, que és necessari atallar perquè són imprescindibles per millorar la qualitat de vida de la ciutadania. Les organitzacions coincideixen a assenyalar que el personal públic és qui garanteix els drets, la igualtat i la cohesió social.

  Per això, els sindicats reclamen un salari mínim de 1.200 euros i homologar les condicions retributives del personal laboral i el personal funcionari. Per pal·liar la pèrdua de poder adquisitiu acumulades en els últims deu anys, que supera el 14 %, proposen un increment salarial lineal de 200 euros i una dotació pressupostària de 100 euros més per a l'establiment de la carrera professional per a totes les empleades públiques i tots els empleats públics de l'Administració de l'Estat.

  A més, CCOO, UGT i CSIF reclamen el desenvolupament del II Acord per a la millora de l'ocupació pública, signat el passat 9 de març, amb l'obertura dels àmbits de negociació establits en el pacte per aconseguir avançar en tres eixos: ocupació, drets (restabliment del 100 % de les retribucions en situació d'incapacitat temporal i la recuperació del caràcter màxim de la jornada de 37,5 hores) i salari. Els sindicats també reclamen el desenvolupament i l’aplicació de la jubilació parcial en l'àmbit.

  Els sindicats exigeixen també el desbloqueig del IV Conveni únic del personal laboral, que porta més de dos anys sense avanços significatius, i el desenvolupament de l'Estatut bàsic de l'empleat públic, establint, entre altres qüestions, el dret a la carrera professional o l'adaptació de la classificació professional a l'actual sistema de titulacions.

  Aquesta campanya de mobilitzacions conjunta es va iniciar a Albacete i Melilla el passat 21 de maig, i té previst recórrer més d'una trentena de províncies abans d'arribar a Ceuta el 21 de juny. Els sindicats avisen que si no s'aconsegueixen els seus objectius, convocaran aturades parcials i fins i tot vaga en l'Administració general de l'Estat.

  A la província d'Alacant treballen aproximadament 3.100 empleades i empleats públics en l'Administració general de l'Estat.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.