El País Valencià marxa per unes #PensionsDignes

  Del 2 al 4 d’octubre les tres províncies valencianes acolliran un tram de la marxa de relleus que recorrerà l’Estat espanyol per a confluir a Madrid en una manifestació conjunta en defensa de les pensions públiques. El sindicat anima a la seua afiliació a sumar-se en els trams dels seus pobles.

  12/09/2017.
  Campanya pensions dignes

  Campanya pensions dignes

  Aquesta iniciativa estarà encapçalada per les federacions de Pensionistes i ratificada per tot el sindicat, atesa la transversalitat de les conseqüènciesde l'assetjament incessant al qual s'està sotmetent el nostre sistema de Seguretat Social i, per tant, a la viabilitat del nostre sistema de pensions.

  Dilluns dia 2 d’octubre, primera jornada, previsió del tram Castelló-València, que començarà a les 10.30 h amb una assemblea des del Teatre Raval de Castelló, i continuarà amb l’eixida de la ruta a peu a les 11.30 h cap al port de Sagunt, on està prevista la recepció per part de l’Ajuntament. A les 18 h s’ha calculat l’arribada a València i la clausura de la primera jornada amb una concentració a la plaça i recepció per part de l’Ajuntament de València.

  Dimarts dia 3 d’octubre, segona jornada, previsió del tram València-Alacant, que començarà a les 10.30 h amb una assemblea a la seu d’UGT-PV, i continuarà amb l’eixida de la ruta a peu a les 11.30 h per la ciutat. A les 14 h s’ha calculat l’arribada a Gandia on està prevista una concentració i la recepció per part de l’Ajuntament. Per la vesprada es reprendrà la marxa cap a Alacant on està prevista l’entrada a peu cap a les 17.30 h. El segon dia es tancarà amb una concentració a la plaça i recepció per part de l’Ajuntament d’Alacant.

  Dimecres dia 4 d’octubre, tercera jornada, previsió del tram Alacant-Múrcia, que començarà a les 10.30 h amb una assemblea a la seu de CCOO a Alacant i continuarà amb l’eixida de la ruta a peu a les 12 h cap a Elx, on està prevista una concentració i la recepció per part del consistori il·licità cap a les 14 h. A les 16 h es tancarà la tercera jornada amb el transport cap a l’entrada de Múrcia.

  Motivacions i suport municipal

  Amb aquesta campanya itinerant el moviment sindical vol conscienciar la població de la urgència de defensar un sistema que ha sigut garant de cohesió i de protecció social, a més de garantir la redistribució de la riquesa.

  Des de la certesa que el problema no està en el sistema, sinó en la destinació dels diners a altres finalitats, de manera gens transparent, el sindicat denuncia que el dèficit no és conseqüència del nombre de pensionistes ni de la falta de recaptació. En conseqüència, les assemblees a les localitats de partida i rebuda de les marxes reclamaran que es retorne al fons el que “s’ha pres prestat” per l'Estat, per tal de dotar-lo dels ingressos suficients.

  Paral·lelament a les marxes i assemblees, es facilitarà als consistoris la possibilitat de sumar-se, mitjançant una moció municipal aprovada en Ple, a la reivindicació en la defensa d'un sistema públic de pensions que “per sobre dels interessos del capital garantisca el manteniment del contracte social pel qual s'afavoreix la cohesió social i la redistribució de la riquesa”.

  Documentación asociada
  Documentación asociada