Comisiones Obreras del País Valenciano | 23 julio 2024.

Reunió amb el grup socialista en les Corts Valencianes per a abordar l'ERO de Vodafone

  L'ERO, amb afectació de 1198 persones, podria afectar fins a 95 treballadors i treballadores en la província de València.

  03/07/2024.
  Reunió amb el Grup PSPV en Les Corts Valencianes.

  Reunió amb el Grup PSPV en Les Corts Valencianes.

  Els Comités d'Empresa de Vodafone i Vodafone-ONO de València, s'han reunit amb el grup parlamentari del PSPV-PSOE en Les Corts, per a compartir la preocupació per l'ERO inassumible, salvatge i incoherent presentat per la nova propietària Zegona.

  Zegona ha presentat un ERO amb afectació de 1198 treballadors i treballadores. No està desglossat l'afectació per zona, però sí en percentatge que s'aplica linealment a la província de València i que podria afectar fins a 95 persones en l'empresa.

  Vodafone argumenta causes econòmiques, productives i organitzatives per a sustentar un pla d'acomiadaments que afecta més del 38% de la plantilla unificada a Espanya. Per la memòria tècnica presentada per l'empresa amb motiu de l'ERO, sabem que hi ha grups amb presència a València amb afectació entorn del 60%.

  La presentació de l'ERO de Vodafone, es produeix després de la compra per Zegona, executada l'1 de juny i acceptada pel Consell de Ministres del 18 de maig de 2024 i sota condicions no comunicades.

  Les condicions inicials que ha oferit l'empresa són:

  • Vint-i-quatre dies per any treballat.

  • 14 mensualitats màxim.

  • No prejubilacions, CES per als majors de 55 a anys per ser el que obliga la Llei.

  Són les condicions més baixes que s'han oferit en l'historial d'ERO de la companyia (en l'últim es va tancar amb cinquanta dies per any treballat i 33 mensualitats). Tenint en compte l'elevada edat mitjana de la plantilla, la seua recol·locació té serioses dificultats.

  Mentre s'ofereixen estan condicions sota mínims als treballadors i treballadores de Vodafone, el fons Zegona acorda primes milionàries (30 milions) per als seus directius, segons informacions aparegudes el periòdic '20 minutos'.