Comisiones Obreras del País Valenciano | 23 julio 2024.

Ajuntament d'Elx

CCOO reclama transparència en la provisió de recursos humans de l'Ajuntament d'Elx

  La Secció Sindical de CCOO denuncia que les bases per a la provisió definitiva de les prefectures de servei i servei tècnic a l'Ajuntament d'Elx no han passat per taula de negociació ni s'ha informat la representació del personal municipal.

  03/07/2024.
  Façana de l'Ajuntament d'Elx

  Façana de l'Ajuntament d'Elx

  En la redacció de les esmentades bases, publicades el passat 2 de juliol, no s'especifiquen els paràmetres objectius tant de la consideració d'idoneïtat del lloc o la baremació dels mèrits que es tindran en compte. El sindicat qüestiona que el departament municipal de recursos humans se salte la seua pròpia recomanació sobre esperar a la finalització dels processos d'estabilització per a cobrir les prefectures.

  "La corporació il·licitana torna a donar mostres que la seua prioritat no és la plantilla en el seu conjunt, sinó els llocs més alts. Es deixa sense opcions de concursar a les persones que, tenint anys d'experiència, estan a pocs mesos d'aconseguir una plaça fixa i poder aspirar a aquests llocs" critiquen des de la Secció Sindical.

  Comissions Obreres porta anys insistint en la necessitat de convocar concursos de manera habitual per a cobrir tots els llocs. A l'espera que acabe l'estabilització, i no estant afectades per aquesta, el sindicat ha sol·licitat reiteradament que es convoquen urgentment les prefectures de negociat.

  Des de recursos humans insisteixen que en aquest moment no poden per la càrrega de treball, per la qual cosa resulta encara més sorprenent la convocatòria de les prefectures de servei. "Això ens demostra que no és una falta de temps, sinó que tenen unes prioritats diferents a les preocupacions de la seua plantilla" lamenta la representació sindical.

  Aqueixa desafecció del personal i els seus problemes es reflecteixen, a més, en el fet que, hui dia, amb el risc de l'arribada d'onades de calor extrem, el personal municipal seguisca sense rebre el vestuari i afronte les altes temperatures sense la roba adequada per a previndre els seus efectes. La uniformitat s’hauria d’haver repartit el mes d'abril passat, i malgrat haver sol·licitat una reunió per a rebre una explicació dels motius, el silenci ha sigut l'única resposta de l'Ajuntament.

  A la falta de roba de treball en esports, cementeris, oficis, escoles infantils o mobilitat urbana, estant el contracte en vigor, se suma la preocupació sobre la uniformitat en policia local, sense vestuari des de fa anys, a punt de resoldre’s la licitació, i el repartiment de la qual pot veure’s compromés per la falta de sensibilitat de les persones responsables de les condicions laborals dels seus companys i companyes.