Comisiones Obreras del País Valenciano | 18 abril 2024.

CCOO PV apunta a la qualitat de l'ocupació, denuncia la taxa d'atur femení i reclama al Consell desenvolupament industrial

  La secretària general de CCOO PV reclama polítiques actives d'ocupació que aposten per l'ocupació decent i prevegen la bretxa laboral de gènere. El sindicat reivindica una política industrial ambiciosa i denúncia que el 60,6 % de la desocupació siga femenina.

  02/04/2024.
  Ana García Alcolea, secretària general CCOO PV

  Ana García Alcolea, secretària general CCOO PV

  El País Valencià ha registrat el mes de març 323.334 persones com a demandants d'ocupació, dada que suposa una disminució d'un 1,22 % respecte al mes anterior. L'afiliació mitjana mensual a la Seguretat Social el mes de març va ser de 2.129.576 persones, és a dir, un increment de 21.494 cotitzadors en relació al mes de febrer (un 1,2 %).

  Ana García Alcolea considera positiva l'evolució de l'ocupació al País Valencià atesa la disminució de l'atur registrat i l'augment de l'afiliació a la Seguretat Social respecte a la dada de l'any anterior. “Malgrat la incertesa de l'evolució econòmica, podem dir que tenim les millors dades des de 2008”, sosté la líder sindical.

  No obstant això, quant a la qualitat de l'ocupació, el sindicat apunta amb preocupació a la tendència sostinguda de destrucció en el sector industrial en els últims mesos, ja que aquest sol ser un motor generador d'ocupació amb millors condicions laborals. “Hui dia el treball que es destrueix és de major qualitat que el que s'està creant”, alerta García.

  Respecte al sector serveis, és el que major percentatge de desocupació aglutina (el 70,1 %) per la qual cosa la secretària general considera que les últimes dades confirmen la necessitat de continuar reclamant millors condicions laborals. El sindicat reitera el llast que suposa la inestabilitat registrada, així com una parcialitat no sempre triada, que continua penalitzant a les treballadores i una temporalitat marcada per campanyes estacionals. “És necessari establir incentius que ens permeten canviar el model actual i millorar la qualitat en l'ocupació en un sector tan potent en el nostre territori. L'objectiu és superar la desestacionalització i guanyar estabilitat” ha concretat.

  El País Valencià enfronta reptes per a millorar l'estructura laboral, urgeix l'establiment de polítiques d'ocupació per a una inserció laboral de qualitat. El Consell ha de desenvolupar una política industrial que pose el focus en tres eixos: facilitar la implantació d'empreses en el nostre territori, potenciar la dimensió d'aquestes empreses i fer una aposta decidida per la transformació digital i verda que té altes probabilitats de creació de treball decent. D'altra banda, al sindicat li preocupa la taxa de desocupació femenina, ja que les dones continuen representant més del 60 % de les persones actualment desocupades.

  Respecte a l'evolució de la contractació, CCOO PV considera una dada rellevant la consolidació d'una major estabilitat en els contractes realitzats durant març de 2024 al País Valencià. El 51,3 % van ser indefinits, concretament, dels 100.157 contractes registrats, 48.733 van ser temporals i 51.424 indefinits.

  Documentación asociada
  Audios asociados

  Reacción paro registrado marzo

  Documentación asociada