Comisiones Obreras del País Valenciano | 18 abril 2024.

Seguiment total de les aturades parcials de la plantilla de seguretat privada de l'aeroport d'Alacant Elx

  El personal reclama combatre la precarietat a la qual es veu sotmés en els processos d'adjudicació del servei que implica canvi d'empresa. Entre les reivindicacions, exigeix el manteniment dels acords previs, l'abonament de complements, el respecte al descans entre jornades, entre altres qüestions.

  28/03/2024.
  Control de l'Aeroport Alacant Elx.

  Control de l'Aeroport Alacant Elx.

  El Comité d'Empresa de Sureste Seguridad en l'aeroport d'Alacant Elx informa del seguiment total de les aturades parcials aquesta Setmana Santa, que comencen avui. El motiu de la conflictivitat i la contínua precarització a la qual està sotmesa la plantilla cada vegada que hi ha canvis d'empreses en les adjudicacions del servei de seguretat de l'aeroport.

  Després de la comunicació de la vaga va haver-hi una mediació en el Tribunal d'Arbitratge, que va acabar sense acord ja que els representants de l'empresa condicionaven una reunió, per al passat dia 21 de març, si es desconvocaven les aturades previstes per als dies de Setmana Santa, sense oferir garanties de respectar els acords prèviament subrogats amb altres empreses i les reivindicacions de millores de les condicions laborals.

  Davant aquesta situació d'imposició per part de l'empresa, el Comité d'Empresa, actuant com la veu unificada de tots els treballadors i les treballadores, ha decidit mantindre la convocatòria de vaga: "És el nostre deure i compromís defensar els drets i les condicions laborals que mereixem per la nostra professionalitat per a salvaguardar la seguretat de l'aeroport. La vaga és una eina constitucional i legítima, necessària perquè siguen escoltades les nostres demandes", assenyala el Comité.

  En la reunió del 5 de març de 2024, els membres del Comité d'Empresa, compost per representants de CCOO, USO, CSIF i UGT, van acordar per unanimitat la convocatòria de vaga, defensada per les seccions sindicals de CCOO, USO i CSIF i ratificada per l'assemblea de treballadors i treballadores el passat 27 de febrer de 2024.

  Les reivindicacions inclouen:

  - Un compromís per escrit per a respectar i mantindre tots els acords previs.

  - Abonament de radioscòpia fixa completa a tota la plantilla.

  - Pagament del complement de pàrquing a tots els treballadors i revisió de la seua quantia.

  - Eliminació del torn de les 3.30 am i reducció dràstica dels torns matutins.

  - Compliment estricte de la legislació vigent en matèria de descansos entre jornades.

  - Establiment de torns de menjar en hores raonables i descansos addicionals en filtre de passatgers.

  - Adequació de les instal·lacions per al personal operatiu.

  - Establiment d'una reguarda remunerada i respecte a la desconnexió digital.

  Hem establit un calendari de vaga amb aturades parcials des del 28 de març al 01 de setembre de 2024. Les aturades seran una hora al matí (8.30 a 9.30) i una hora a la vesprada (18.00 a 19.00) en les dates especificades.