Comisiones Obreras del País Valenciano | 18 abril 2024.

CCOO PV se suma a la concentració antiracista

  El sindicat fa una crida a participar en la concentració convocada per diferents entitats i organitzacions antiracistes, entre elles, CCOO PV, el dissabte 23 de març a les 17 hores, en la plaça de l'Ajuntament de València, sota el lema “Això m'afecta a mi però també a tu”.

  20/03/2024.
  Cartell de la convocatòria

  Cartell de la convocatòria

  En l'efemèride del Dia internacional de l'eliminació de la discriminació racial, Comissions Obreres vol reiterar la necessitat de continuar configurant una forta consciència social antiracista i antidiscriminatòria tant en la societat com en els centres i llocs de treball.

  Lamentablement hui dia constatem el creixement de discursos racistes, xenòfobs i discriminatoris contra diversos col·lectius en el si de la nostra societat: eixos discursos -clarament d'odi- proliferen a la calor de l'increment del soroll mediàtic i polític de l'extrema dreta i de la ultradreta.

  En vespres de les eleccions europees tenim una responsabilitat envers la convivència en llibertat: hem de confrontar aquestes mentides, falses afirmacions i manipulacions que intoxiquen la convivència en una societat plural i diversa com és la valenciana i l'espanyola. És impossible revertir una realitat enriquida per i des de la diversitat: negar eixa realitat - qüestionar-la - ens retrotrau a les èpoques més fosques de la Humanitat que, de manera lamentable, sempre han conclòs en tragèdia.

  CCOO PV reitera i ratifica el seu compromís antiracista des de la defensa dels valors de llibertat, pluralisme i convivència i crida a la mobilització del vot ciutadà per a parar en les urnes, en els centres i llocs de treball i als carrers la marea d'odi que plana després de les mentides i la manipulació.

  Pel que fa a l'àmbit autonòmic, CCOO PV vol posar el focus en la necessitat de polítiques més decidides per a combatre l'atac sistemàtic als valors fonamentals com la dignitat humana, la igualtat, els drets humans i la mateixa democràcia.

  Fem una crida a que la lluita contra la discriminació i la prevenció del racisme i la xenofòbia s'incorporen en l'agenda política a través de mesures inclusives, efectives i compromeses, mitjançant un abordatge integral i des de totes les perspectives; l'econòmica, la laboral, la social i la cultural.