Comisiones Obreras del País Valenciano | 18 abril 2024.

Fòrum ciutadà: ‘Justícia fiscal és justícia social’

  • 3 d’abril. 10.00 h a 13.30 h. Auditori de l'Octubre Centre de Cultura Contemporània (Sant Ferran, 12)

La Campanya per la Justícia Fiscal de la Comunitat Valenciana, de la qual forma part CCOO PV, organitza el Fòrum ciutadà: ‘Justícia fiscal és justícia social’. Un espai on valuoses ponències i persones expertes tractaran l’objectiu d’avançar cap a una fiscalitat que garantisca els recursos per a sostindre l’estat de benestar i els serveis públics. Reserva la teua plaça.

13/03/2024.
Fòrum ciutadà

Fòrum ciutadà

La Campanya per la Justícia Fiscal de la Comunitat Valenciana organitza el Fòrum ciutadà: Justícia fiscal és justícia social. L'objectiu és valorar la importància que les organitzacions i els moviments ciutadans exigim avançar cap a una fiscalitat que, complint els principis constitucionals (art.31) de progressivitat i redistribució, garantisca els recursos necessaris per a sostindre l'estat de benestar i els serveis públics de qualitat.

D'igual manera, pretén aportar informació i eines claus per a desmuntar faules i la narrativa antiimpostos, molt present en l'actual context social i polític.

El Fòrum comptarà amb valuoses ponències de persones expertes en la matèria i destacades divulgadores socials:

Julen Bollain Urbieta, economista i doctor en estudis sobre desenvolupament per la Universitat de Mondragón, exmembre del Parlament Basc, col·laborador del programa La Sexta Explica. Autor del llibre: En defensa de la renta básica

Rocío Benavente, de l'equip de Maldita Educa. Llicenciada en periodisme per la Universitat Complutense de Madrid i Màster en periodisme i comunicació de la ciència, la tecnologia i el medi ambient per la Universitat Carlos III de Madrid. Va ser redactora de ciència en El Confidencial i col·laboradora de l'Agencia Sinc de notícies científiques pertanyent a la FECYT, la Càtedra de Cultura Científica de la Universitat del País Basc i la revista Jot Down entre altres.

Juan A. Gimeno, catedràtic d'Economia i Fundador d'Economistas sin Fronteras. Coordinador de la Plataforma por la Justicia Fiscal (Madrid). Llicenciat en Economia i en Dret. Ha sigut rector de la UNED, vicerector de la UIMP, tècnic del Ministeri d'Educació i primer secretari general de l'Institut Cervantes, disposa de nombroses publicacions sobre temes de polítiques socials, estat de benestar, pobresa, rendes mínimes i renda bàsica.

Intervendrà també Carlos Morote, actor i CEO d'As de Cocos producciones, qui de manera creativa i en clau d'humor farà una performance sobre el valor social dels impostos.

La Campanya convida a les organitzacions de la societat civil, moviments socials i a la ciutadania compromesa amb la defensa dels recursos i serveis públics, al Fòrum ciutadà: justícia fiscal és justícia social que es durà a terme a l'Auditori de l'Octubre Centre de Cultura Contemporània, el 3 d'abril de 10.00 h a 13.30 h.

Reserva de plaça en aquest enllaç (clica ací).