Comisiones Obreras del País Valenciano | 18 abril 2024.

La plantilla de Bombas Ideal exigeix millores en conciliació

  El Comité d'Empresa ha iniciat concentracions de protesta en la planta de Massalfassar (València) davant la negativa de l'empresa a millorar la distribució de la jornada. El personal reivindica els drets de conciliació, que la mateixa empresa reconeix en la seua Declaració de responsabilitat social corporativa.

  04/03/2024.
  Concentració de la plantilla de Bombas Ideal.

  Concentració de la plantilla de Bombas Ideal.

  Bombas Ideal és una empresa dedicada a la fabricació de bombes d'aigua i grups de pressió, situada a la localitat de Massalfassar (València) i ocupa més de 80 persones treballadores.

  La plantilla, a través del seu Comité d'Empresa, format per CCOO, porta temps exigint que es milloren els seus drets de conciliació. El personal reclama la reducció del temps de menjar per poder eixir abans i, amb això, poder conciliar millor la seua vida laboral i familiar.

  El Comité va traslladar la proposta d'horari en la negociació del calendari laboral per a aquest 2024 i, després de diversos mesos de negociació, la direcció de l'empresa es nega a atendre les demandes de la plantilla, i ha implantat unilateralment la distribució de la jornada.

  Davant aquesta situació, la plantilla ha decidit iniciar concentracions a la porta de l'empresa, per exigir que es complisca amb el que la mateixa empresa promou en la seua responsabilitat social corporativa: “Des del punt de vista social, l'estratègia es basa en el desenvolupament professional dels empleats, en la seua formació contínua, en les òptimes condicions de l'entorn de treball (ergonomia, salut, seguretat i neteja) i a facilitar la conciliació laboral i familiar. Tot això en un entorn de màxim respecte per a tots els empleats”.

  El passat 14 de febrer, va tindre lloc la primera concentració a la porta de la planta, amb una participació de més del 90 % de plantilla, seguida d'una segona concentració el passat 21 de febrer, amb una resposta per part de l'empresa d’atacs directes al Comité i a part de la plantilla.

  El Comité d'Empresa manifesta que, mentre la societat avança en matèria de conciliació, no pot ser que la direcció de la companyia es mantinga ancorada en una distribució de la jornada que no atén una altra cosa més enllà del presencialisme en el centre de treball. La representació de la plantilla assegura que no pararà fins que les seues reivindicacions s'atenguen.