Comisiones Obreras del País Valenciano | 18 abril 2024.

Seguiment massiu de la vaga indefinida de neteja a la província d'Alacant

  • Les treballadores s'han concentrat hui davant la seu del grup empresarial al Parc Empresarial d'Elx, on han clamat pel pagament dels seus salaris.

Les 774 persones treballadores de neteja d’SCT ACVA SL i JCórdoba Soluciones SL, estan secundant de manera massiva la vaga indefinida convocada per CCOO Hàbitat País Valencià davant l'impagament de 4 mesos de salaris, més els endarreriments del conveni per part de les empreses.

18/01/2024.
Concentració al Parc Empresarial d'Elx, davant la seu del grup empresarial.

Concentració al Parc Empresarial d'Elx, davant la seu del grup empresarial.

La impotència, desesperació i ràbia per la injustícia d'estar en números rojos i no poder fer front a despeses diàries és el denominador comú de 498 persones treballadores d’SCT ACVA SL, actualment en concurs de creditors, i 276 persones empleades per JCórdoba Soluciones SL. Des del mes de setembre, 774 persones treballadores del grup empresarial, administrat per Rocco Arena, estan treballant sense cobrar.

S'han realitzat nombroses concentracions, manifestacions, etc. sense que l'empresa donara contestació a les seues reclamacions. Per això, han decidit acollir-se al seu dret de vaga, ja que continuar treballant per a no cobrar és un contrasentit, es troben als llimbs, sense l'empresa que els pague el degut, sense poder acollir-se a cap ajuda perquè tenen treball i sense poder cobrar de l'atur ja que no han sigut acomiadades.

El 95 % dels clients d'aquestes empreses són comunitats de propietaris, a les quals CCOO Hàbitat PV ha instat a rescindir tan prompte com puguen aquestes contractacions i contracten altres empreses que tinguen la solvència necessària i que opere la clàusula de subrogació.

Per tot això, les treballadores estan secundant una vaga indefinida des del dia 16. Ahir es van concentrar a Villena, Elx i Alacant per continuar reivindicant el cobrament dels seus salaris sota el lema ‘Volem cobrar, ja hi ha prou d'impunitat’ i hui han fet el mateix davant la seu del grup empresarial al Parc Empresarial d'Elx.