Comisiones Obreras del País Valenciano | 18 abril 2024.

"Volem cobrar: ja hi ha prou d'impunitat!": l'empresari Rocco Arena segueix sense pagar a les treballadores d'SCT

  CCOO Hàbitat PV denuncia l'impagament de tres mesos de salari i reclama justícia per a les treballadores de neteja de SCT a Elx. Les treballadores han tornat a protagonitzar una manifestació de protesta pels carrers de la localitat, des de la plaça Xemeneies fins a l'Ajuntament.

  12/12/2023.
  Protesta de les treballadores de neteja de l'empresa SCT, pels impagaments reiterats del seu salari.

  Protesta de les treballadores de neteja de l'empresa SCT, pels impagaments reiterats del seu salari.

  És una història sense fi per a les treballadores d’SCT, que netegen en comunitats de veïns d'Elx. Potser canvien les cares però no la injusta situació de treballar sense cobrar; totes tenen un denominador comú: l'empresari italià Rocco Arena.

  Al juny ja van patir els impagaments de Limpiezas Córdoba, J. Córdoba i ara SCT. Possiblement la situació es repeteix amb la nova companyia adquirida Limpiezas La Parisien, un entramat empresarial que aconsegueix clients i no compleix amb les seues obligacions.

  Les treballadores porten mesos sense cobrar, patint un escenari insostenible de deutes i requeriments perquè no tenen com fer front a les seues despeses diàries. No poden obtindre ajudes socials perquè estan treballant, la qual cosa suposa, en teoria, ingressos que no arriben.

  Per això, s'han manifestat des de la plaça de les Xemeneies fins a l'Ajuntament il·licità per a dir “Volem cobrar, ja hi ha prou d'impunitat”.

  CCOO Hàbitat PV fa una crida als clients, que veuen dia a dia com aquestes treballadores netegen les comunitats de veïns, perquè canvien d'empresa i que opere la clàusula de subrogació. També demana a la ciutadania que done suport a aquesta concentració.

  “Continuarem posant tot l'esforç perquè es paguen els salaris deguts en menor temps possible, perquè és una injustícia en tota regla”, afirma María José Ojeda, de CCOO Hàbitat PV a Alacant Sud.