Comisiones Obreras del País Valenciano | 26 febrero 2024.

#ELSPLANSIXENBÉ

La igualtat és un pla que funciona

  • 8 de març, Dia Internacional de la Dona

Aquest 8 de Març, CCOO PV reivindica un ‘feminisme sindical’, centrat a millorar les condicions de vida de les dones i a lluitar contra la discriminació en els centres de treball. Un objectiu que s'aconsegueix amb mesures com els plans d'igualtat, la millor eina feminista per a aconseguir acabar amb totes les bretxes i aconseguir la igualtat laboral en les empreses.

23/02/2023.
#ElsPlansIxenBé

#ElsPlansIxenBé

CCOO PV s'ha centrat a millorar les condicions de vida de les dones, lluitant contra la discriminació en els centres de treball. D'aquesta manera col·labora amb la resta de feminismes i aconsegueix, amb el seu feminisme sindical, estendre el feminisme a tots i cadascun dels espais.

Per a CCOO PV és vital posar fi a la discriminació laboral i amb totes les seues bretxes, convertir a més els centres de treball en espais segurs i amb garanties per a totes les persones i, especialment, per a les dones.

Una lluita que actualitzem tots els dies de l'any denunciant la discriminació, aportant propostes per a millorar les normes laborals generals -com la negociació d'una reforma laboral o l’augment del salari mínim interprofessional que beneficia més les dones en ser nosaltres les que tenim les pitjors condicions laborals i salarials-, negociant millors condicions de vida i treball mitjançant el diàleg social i la negociació de convenis col·lectius i plans d'igualtat.

Els plans d’igualtat: la millor eina feminista 

La igualtat s'aconsegueix amb mesures concretes i per a això la negociació dels plans d'igualtat està sent una gran eina.

L'articulació d'aquest treball és vital i si mitjançant els convenis col·lectius s'ha aconseguit reforçar la corresponsabilitat i reduir bretxes salarials, els plans d'igualtat estan sent la millor eina feminista que hi ha a tot Europa per a aconseguir la igualtat laboral en les empreses.

L'aposta sindical per la igualtat ha suposat un avanç quantitatiu. Al País Valencià, segons dades del DIRCE (Directori estadístic d'empreses), l’any 2022 hi havia 374.917 empreses, de les quals 2.555 tenen més de 50 persones treballadores: 718 a Alacant, 333 a Castelló i 1.504 a València. Per la qual cosa, totes tenen l'obligació de negociar i d’aplicar un pla d'igualtat en els seus centres de treball des de març de 2022.

Els plans d’igualtat vigents actualment al REGCON (Registre de convenis i acords col·lectius) són 984: 217 a Alacant, 186 a Castelló, 523 a València i 58 d'àmbit autonòmic.

Perquè el feminisme no s’atura a les portes dels centres de treball i juntes som més fortes, proposem a la representació legal de les persones treballadores a desplegar l'acció feminista en tots els seus centres de treball el 8M al matí i a totes les treballadores i els treballadors a assistir a les convocatòries de les manifestacions que es realitzen en les seues respectives ciutats.

La igualtat és un pla que funciona i en CCOO PV tenim un pla (per a la igualtat).