Comisiones Obreras del País Valenciano | 18 abril 2024.

CCOO PV es manifesta per la pau en l'aniversari de la guerra a Ucraïna

  CCOO PV se sumà a la manifestació realitzada en València per la pau a Ucraïna, juntament amb organitzacions socials i sindicals valencianes i en el marc de les mobilitzacions convocades a tota Europa. Una crida a un alto el foc, diàleg i negociacions de pau per a construir una Europa segura i pacífica per a totes les persones.

  27/02/2023.
  Manifestació 'País Valencià per la pau', des de la plaça de l'Ajuntament fins a Delegació de Govern.

  Manifestació 'País Valencià per la pau', des de la plaça de l'Ajuntament fins a Delegació de Govern.

  La devastadora guerra d'Ucraïna, darrere de la qual es mouen interessos geoestratègics aliens a les preocupacions i necessitats de les poblacions europees, està provocant milers de víctimes, destrucció d'infraestructures civils, més de huit milions de persones ucraïneses refugiades fora del seu país i una crisi ambiental, energètica i social amb conseqüències planetàries.

  Aquesta guerra se suma a la trentena de conflictes armats que hi ha actualment en el món. No podem acceptar que les disputes es resolguen mitjançant el recurs a les bombes, la violència i les matances. La guerra és una derrota de la humanitat.

  Les organitzacions signants volgueren mostrar la seua solidaritat amb el poble ucraïnés i amb totes les víctimes de totes les guerres. En particular, amb els col·lectius més desprotegits, com les dones i els xiquets.

  La Unió Europea, juntament amb Nacions Unides, ha de tindre un rol més actiu i assumir la responsabilitat d'impulsar un alto el foc immediat i el començament de negociacions de pau entre les parts implicades. És urgent treballar per a una solució política al conflicte i, mentrestant, garantir l'acolliment i l'ajuda humanitària a les persones refugiades.

  És necessari construir un model de seguretat compartida, desmantellar els blocs i les aliances militars i aconseguir el compromís de tots els estats d'eliminar les armes nuclears i reduir la despesa militar, amb la finalitat d'alliberar recursos per a lluitar contra la pobresa i finançar la transició ecològica.

  La pau és la victòria que necessitem!

  Adhesió a la crida a la manifestació "PAÍS VALENCIÀ PER LA PAU"