Comisiones Obreras del País Valenciano | 26 abril 2024.

La protecció de l'ocupació comarcal passa pel diàleg social i l'increment de les inversions en el nostre territori

    CCOO de Camp de Morvedre-Alt Palència anima a la ciutadania a participar massivament el dimarts dia 23, a les 18 h, en la manifestació que eixirà del Triángulo Umbral de Port de Sagunt per rebutjar la deslocalització de la indústria local i exigir que s'aposte per la indústria com el motor econòmic, que ja és, de la nostra comarca i per tant, per la defensa de l'ocupació comarcal.

    19/11/2021.
    Seu de la UI CCOO Camp de Morvedre-Alt Palància

    Seu de la UI CCOO Camp de Morvedre-Alt Palància

    En els pròxims dies, la UI participarà en tres manifestacions molt relacionades:

    · El dissabte dia 20, a les 18 h a València per reclamar un finançament just per a la Comunitat Valenciana.

    · El dilluns dia 22, a Madrid, juntament amb els companyes i les companys de tot Espanya, trucarem a les portes del Ministeri d'Indústria perquè s'implementen mesures per al sector auto.

    · El dimarts dia 23, a les 18 h, en la manifestació que eixirà del Triángulo Umbral per rebutjar la deslocalització de la indústria local i exigir que s'aposte per la indústria com el motor econòmic, que ja és, de la nostra comarca i per tant, per la defensa de l'ocupació comarcal.

    Malgrat que la renda per capita a la Comunitat Valenciana és 12 punts inferior a la mitjana estatal, contribuïm com si fórem una autonomia rica. Enguany, cada valenciana i valencià rebrem 215 euros menys que la mitjana de l'Estat, 703 € menys que l'autonomia millor finançada, la qual cosa equival entre un 10 % i un 29 % menys de recursos, respectivament.

    Si es corregira aquest infrafinançament, la Comunitat Valenciana rebria uns ingressos addicionals de 1.325 milions d'euros anuals. A això s'uneix el dèficit inversor que cada any patim, per la qual cosa també exigim que s'invertisca en la Comunitat Valenciana una quantitat de recursos ajustada al nostre pes poblacional i que s'executen realment les inversions previstes per al nostre territori en els Pressupostos generals de l'Estat.

    Per això reclamem un finançament just, perquè corregir aqueix infrafinançament ens permetrà disposar d’uns serveis públics fonamentals dignes, exercir les nostres competències pròpies, entre aquestes, unes polítiques industrials i de desenvolupament del territori que ens permetran enfortir la nostra economia autonòmica i comarcal, i transformar-la per a adaptar-se als canvis que es produeixen en l'economia global.

    I és que, malgrat els elements comuns a altres experiències - ja viscudes a la comarca - de deslocalització basades en càlculs curtterministes que a la llarga es van mostrar erronis, PILKINGTON, és un exemple dels efectes de fenòmens globals que estan afectant JA el nostre sistema productiu.

    Per aquest motiu, el 22 de novembre, centenars de treballadors i treballadores de tot Espanya, assistim a la convocatòria de la Federació d'Indústria de CCOO i ens concentrarem a Madrid davant el Ministeri d'Indústria per reclamar mesures per al sector de l'auto.

    L'economia, el mercat de treball, la riquesa… són productes socials i han de servir a les persones. Per això, perquè els produïm les persones, Comissions Obreres considera inassumibles les taxes actuals d'atur i critiquem que el nostre mercat de treball comarcal continue tenint taxes altes de temporalitat, perquè prop de la tercera part de les persones cotitzadores al Règim General de la Seguretat Social ho estan amb un contracte temporal, per cert, les dones es veuen més afectades per la temporalitat i pels contractes amb jornada parcial.

    El sindicat assenyala que "si determinades persones, que comparteixen unes característiques molt concretes, pateixen en major manera la precarietat laboral és perquè hi ha fenòmens culturals que les exclouen o dificulten la seua inclusió en aqueix mercat de treball i en aqueixa economia que haurien de servir a les persones".

    Amb totes les seues bondats i habituals fenòmens a erradicar i esmenar, el mercat de treball comarcal s'està recuperant fins al punt d'oferir xifres similars a les anteriors a la pandèmia, i fins i tot millors en alguns indicadors, com és el cas de les afiliacions comarcals a la Seguretat Social. Aqueixa recuperació guarda una relació directa amb les mesures de protecció de l'ocupació pactades entre els agents socials i el Govern des de l'inici de la pandèmia, va optar per protegir les condicions de vida i l'ús de les persones i fins i tot a ajudar les empreses, en lloc de cedir a les pressions d'una visió curtterminista i errònia que tracta de protegir el capital destruint llocs de treball.

    A més de l'encert de concebre el mercat de treball i l'economia com una producció social que ha de servir a les persones, la pandèmia ens ha mostrat l'error de dependre excessivament de la importació i de mancar de la indústria necessària, de fet, la persistència d'aquesta manca industrial és l'argument per a justificar problemes actuals productius i paral·lelament, ha posat de manifest la fragilitat del turisme i visibilitzat la robustesa del sector industrial, un sector que actualment ja registra millors dades d'afiliació a Seguretat Social que l’any 2019.

    Molt abans de la pandèmia, CCOO defensava la importància de la indústria així com l'increment d'inversions al Camp de Morvedre, però sens dubte, és en aquest moment quan millor s'entén la insistència sindical a defensar i reclamar que es potencie una indústria forta, sostenible, energèticament eficient i amb valor afegit, en definitiva, que es reforce aqueix motor econòmic que indubtablement és aqueixa indústria que genera ocupació de qualitat.

    El sindicat advoca per reclamar inversions i pel diàleg social com a eines per a garantir el futur de la comarca i afrontar la situació que es genera en PILKINGTON. L'Administració, en tots els seus nivells i les empreses, han de ser sensibles davant la reivindicació sindical i entendre la necessitat del diàleg social com a eina per a planificar estratègies a llarg termini, que ens permeten implementar mesures generadores d'ocupació i fins i tot de transició i recol·locació davant uns efectes globals que ja estem sentint en diferents sectors i territoris d'Espanya.

    Per contra, no invertir o desinvertir deslocalitzant empreses, amb una estratègia radicalment curtterminista que busca el màxim benefici immediat, incomplint acords aconseguits, sense mirar la sostenibilitat de les decisions i abandonant a la seua sort centenars de persones treballadores, no és una opció assumible i acabarà per deteriorar les condicions de vida de la immensa majoria de la societat i per portar l'economia global al col·lapse.

    Per tot l'anterior i perquè la participació de cada persona és molt més important del que creu, animem a la població a participar massivament en les manifestacions que se celebraran el 20 i el 23 de novembre.

    La primera, es realitzarà a la ciutat de València aquest dissabte 20 de novembre a les 18 hores i reclamarà un finançament just. La segona, per la DEFENSA DE L'OCUPACIÓ, eixirà a les 18 hores del Triángulo Umbral al Port de Sagunt el pròxim dia 23.

    CCOO vol posar de manifest i agrair el suport rebut i que en el moment d'enviar aquesta informació es continua rebent des de diferents organitzacions, com: Thyssenkrupp GALMED, Gonvarri, Arcelor Mittal, Sindicat Intercomarcal Sanitat i Sectors Sociosanitaris, Associació Veïnal La Victoria, Secció Sindical CCOO Ajuntament de Sagunt, Associació Cultural Centre Aragonés, Plataforma d'Aturats i Precaris del Camp de Morvedre, Educació CCOO al Camp de Morvedre – Alt Palància, Federació Veïnal de Sagunt, Coordinadora Comarcal d'AMPA del Camp de Morvedre, Associació de Comerciants de Sagunt i Comarca, Asociacion de Comerciants Av. 9 Octubre