Comisiones Obreras del País Valenciano | 25 de octubre de 2020

Dia Internacional per la Despatologització Trans

  El Dia Internacional per la Despatologització Trans se celebra el tercer dissabte del mes d'octubre. Enguany ho celebrem el dissabte dia 17 d'Octubre de 2020. Aquesta data internacional va ser impulsada, fa ja uns anys, per organitzacions socials de tot el món per posar el focus d'atenció en l'estigmatització que viuen les persones trans en el seu quefer quotidià. De fet, entorn del mes d'octubre tenen lloc múltiples activitats de visibilització i reivindicació entorn dels trans (#OctubreTrans).

  16/10/2020.
  Trans, igualdad laboral #CCOOVisibiliza.

  Trans, igualdad laboral #CCOOVisibiliza.

  En 2018, l'Organització Mundial de la Salut (OMS) va excloure la transsexualitat de la seua llista de trastorns mentals. Malgrat això, la Classificació Internacional de Malalties (CIE) continua parlant-ne d’“incongruència de gènere”. Per a CCOO, el que és incongruent és que continuem vivint en societats on la transfòbia es mostra en el moment en què té la menor oportunitat i on les persones trans no gaudeixen encara de la mateixa qualitat de vida que la resta de la societat. També ho és la “patologització” d’aquestes persones o que s’hi parle de trastorns o “incongruències”, fet que fa encara més difícil la consecució de drets i l'enderrocament de les discriminacions. Ni trastorn ni incongruència, el que realment sí existeix és la discriminació i la transfòbia.

  Al nostre país, existeixen 12 lleis autonòmiques que recullen els drets de les persones trans.

  Des de CCOO ens preocupa especialment la situació en el mercat laboral de les persones trans:

  . Les treballadores i treballadors trans s'enfronten a una dura realitat laboral: o bé se’n troben expulsats o bé troben enormes dificultats a l'hora d'aconseguir una ocupació.

  . Les persones trans han de poder fer la transició, si així ho decideixen, sense que aquest procés els supose l'expulsió del mercat laboral. Les empreses han de facilitar-ne el procés.

  Per això, CCOO continuarà proposant mesures per fer més senzilla la incursió de les persones trans en el món laboral, amb la posada en marxa de polítiques específiques per acabar amb la seua marginació i discriminació.

  Al mateix temps és necessari continuar lluitant pels seus drets més elementals, com ara:

  . Les persones trans han de poder canviar el seu nom en els documents oficials sense tindre la necessitat d'haver de passar una avaluació mèdica o psicològica (nom sentit).

  . Les persones trans han de poder accedir als tractaments hormonals i quirúrgics (si és el seu desig) en la sanitat pública.

  . CCOO continuarà denunciant les agressions, els assassinats i també els suïcidis de les persones trans ocasionats per la discriminació i la transfòbia imperant.

  . És especialment difícil la situació de les persones migrants, als qui se'ls nega el dret d'asil.

  CCOO continuarà apostant per societats inclusives, lliures i igualitàries, on totes les persones hi tinguen cabuda.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.