Comisiones Obreras del País Valenciano | 25 de octubre de 2020

CCOO adverteix que les males condicions laborals en l'Hospital La Salut provoquen una fugida de professionals

  • La secció sindical reivindica una pujada salarial, major prevenció en salut laboral i el cobrament del plus d'especialitat d'infermeria, entre altres qüestions.

La Federació de Sanitat i Sectors Sociosanitaris, FSS CCOO-PV, adverteix que les males condicions laborals en l'Hospital La Salut provoquen una fugida de professionals, més apressant en l'actual època de pandèmia. La nefasta política de contractació i gestió dels recursos humans provoca que els i les professionals busquen millors oportunitats laborals.

25/09/2020.
Hospital La Salut

Hospital La Salut

La Secció sindical de CCOO porta anys reivindicant avanços necessaris que la direcció es nega a acceptar, relatives a la millora de les condicions laborals o a la salut laboral. La pandèmia ha agreujat la situació amb torns dobles, menys personal per torn perquè tots no han estat coberts durant les vacances i en general, hi ha hagut una mala organització.

Aquestes i altres qüestions estan aconseguint el cansament de la plantilla. Un bon exemple d'això és la proposta de la direcció al personal d'urgències de pediatria que els ofereix una reducció de jornada. En cas de no ser acceptada, implicaria la rescissió d'alguns contractes.

Un altre exemple és l'esgotament de la plantilla de neteja, per la quantitat enorme de treball que ha d'exercir aquest grup professional a causa de la Covid-19 i que no s'ha vist reforçat.

D'altra banda, CCOO continua insistint en la necessària contractació de zeladors/es, perquè aquest centre en té mancança, i de rellevistes perquè els professionals amb més de 40 anys d'antiguitat, puguen acollir-se al seu dret de jubilació parcial recollit en el conveni col·lectiu.

Quant als salaris, és necessari que el pròxim conveni col·lectiu contemple una pujada que permeta recuperar el poder adquisitiu perdut. CCOO es compromet, com a part negociadora, a posar tots els mitjans al seu abast perquè així siga.

CCOO baralla en els tribunals el cobrament del plus d'infermeria

La secció sindical de CCOO de l'Hospital La Salut va denunciar que no s'estiga pagant el plus d'infermeria reconegut en el conveni col·lectiu. Així mateix, aquest sindicat no entén que la direcció del centre hospitalari dilate el procés judicial fins a la sacietat perquè, més prompte o més tard, hauran d'encarar i retribuir els seus professionals com es mereixen.

Aquest complement,juntament amb la millora d'altres condicions laborals, ajudaria a cuidar a les persones treballadores i evitaria que boníssims professionals, formats i amb experiència, se n'anaren a altres hospitals. En l'actual època de pandèmia i a causa de la manca de personal d'infermeria i de TCAE (Tècnics/es en Cures Auxiliars d'Infermeria), és més important que mai tindre un personal suficient i compromés.

Des de CCOO lamentem la miopia i la poca previsió que demostra l'empresa, que hauria d'esforçar-se per fidelitzar i comprometre la plantilla, en uns moments on escassegen professionals sanitaris d'algunes categories. De moment, la seua única estratègia de futur és fer callar totes les veus reivindicatives. Per tant, continuem insistint en la necessitat de millorar les condicions laborals de tot el personal de l'Hospital La Salut.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.