Comisiones Obreras del País Valenciano | 24 de septiembre de 2020

Èxit de participació en els itineraris d'inserció sociolaboral per a persones migrants

  Cursos finançats pel Fons Social Europeu a través de la Direcció General d'Inclusió i Atenció Humanitària del Ministeri d’Inclusió Social i Migracions (DGIAH-FSE, Exp.: 684/2019-1).

  08/09/2020.
  Cursos específicament dissenyats per a la inserció sociolaboral de persones immigrants.

  Cursos específicament dissenyats per a la inserció sociolaboral de persones immigrants.

  Aquest dilluns han donat principi els esperats Itineraris d'Inserció Sociolaboral per a persones Immigrants, en concret per a: Conductor/a-Repartidor/a i Transport de Mercaderies, en la modalitat presencial. L'inici de la programació estava previst inicialment al març però, a causa de la situació sanitària i posterior decret d'estat d'alarma, van quedar suspesos fins que per fi ha sigut possible reprendre'ls.

  Com cada any, CCOO PV, a través del CITE (Centre d'Informació per a Treballadors i Treballadores Estrangeres), ha renovat l'oferta de cursos específicament dissenyats per a la formació i inserció sociolaboral de persones immigrants. Aquests programes cobreixen les necessitats específiques dels col·lectius de treballadors i treballadores procedents de països extracomunitaris, que presenten seriosos desavantatges en l'accés a l'ocupació, així com major risc de precarietat i manteniment.

  Aquests trets de precarietat laboral persisteixen, fins i tot, entre els qui porten més temps a Espanya. Les dones immigrades constitueixen un grup particularment vulnerable davant de la precarietat i la desocupació, pateixen múltiples discriminacions, abusos i explotació relacionats amb el seu gènere, classe, origen nacional, estatus laboral i administratiu.

  En aquest sentit, s'afavoreix l'acció positiva respecte a les dones que es presenten als processos de selecció, en els quals, la participació ha sigut majoritària, especialment de dones, per accedir a l'Itinerari de Conductor/a – Repartidor/al, fet que finalment comptarà amb 15 participants, el mateix nombre que a l'Itinerari de Transport de Mercaderies.

  Tots els cursos de capacitació que formen part dels Itineraris, a més del mòdul específic, contenen un mòdul d'Orientació Sociolaboral i un altre de Llengua, adaptada a l'especialitat del curs i a l'entorn cultural. Transversalment s’hi treballen continguts relacionats amb el respecte a la diversitat i no discriminació, igualtat de gènere, respecte al medi ambient, salut laboral i prevenció de riscos laborals i noves tecnologies.

  Una vegada finalitzat el curs, es fa un seguiment individualitzat del procés d'obtenció del carnet corresponent i de la inserció laboral de les persones participants.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.