Comisiones Obreras del País Valenciano | 24 de septiembre de 2020

Foment de Construccións i Contractes continua incomplint l'obligació del pagament de l’SMI al personal de recollida de residus

  Després de la denúncia interposada per CCOO de Construcció i Serveis PV, la Inspecció de Treball va instar a FCC a pagar el salari mínim interprofessional al personal del servei de recollida de residus urbans, que segueixen en primera línia contra la COVID-19. Actualment l'empresa encara no ha pagat correctament i la demanda segueix en el jutjat social.

  23/06/2020.
  Residus urbans

  Residus urbans

  L'1 de març de 2019, CCOO de Construcció i Serveis PV va interposar una denúncia que va motivar el requeriment de la Inspecció de Treball i Seguretat Social a l'empresa Foment de Construccions i Contractes SA. Inspecció va instar a FCC a pagar a les persones treballadores de neteja viària i recollida de residus sòlids dels centres de Paiporta, de Massamagrell, d’Alfafar i de la Pobla de Vallbona les diferències salarials resultants, d'acord amb els criteris sobre conceptes no compensables de l’SMI, més les diferències de cotització i els recàrrecs legalment aplicables.

  L'empresa FCC continua incomplint la seua obligació de pagar al personal dels centres esmentats, un salari igual o superior a l’SMI corresponents als anys 2019 i 2020, malgrat la resolució emesa per la Inspecció el passat 27 de març de 2020, en la qual l'obligava a pagar aqueixa diferència amb efectes des de l'1 de gener de 2019.

  En concret, l'inspector ha subscrit que “la quantia mínima del salari mínim interprofessional ha d'estar garantida en la nòmina de les persones treballadores”. Així mateix, “que no serien conceptes compensables o absorbibles, a més de “plus transport” els plusos següents: el plus de feina penosa o penositat, plus de nocturnitat, plus d'activitat i productivitat, vacances, hores extraordinàries, hores extres en festiu, plus de festius i plus de Falles”.

  CCOO celebra la resolució d'Inspecció, però qüestiona que la legislació deixe desemparat un servei essencial per a la ciutadania, en plena crisi sanitària, i force la plantilla a interposar demandes, esperar un any que la justícia els done la raó, i seguir ara per ara sense rebre el que els correspon i a l'espera de la resolució de la demanda judicial.

  CCOO Construcció i Serveis PV considera que l'actuació de Foment és indignant i no descarta noves accions sobre aquest tema.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.