Comisiones Obreras del País Valenciano | 5 de agosto de 2020

Protesta per la no divisió en lots del servei de neteja de l'Ajuntament d'Ontinyent

  CCOO i UGT han convocat una protesta duta a terme aquest dilluns 22 de juny davant el consistori d'Ontinyent, per reclamar la no divisió en lots del contracte del servei de neteja de les dependències municipals, que “perjudicarà la conciliació i la fiscalitat del personal, així com la qualitat de prestació”.

  22/06/2020.

  Ambdúes organitzacions sindicals han mostrat, davant l'opinió pública, la seua disconformitat amb la divisió en dos lots del contracte, publicada recentment, en els plecs de la licitació de la neteja dels edificis i dependències municipals de l'Ajuntament d'Ontinyent.

  Aquesta situació perjudica les persones treballadores perquè un 25 per cent de la plantilla pot passar a treballar per a dues empreses diferents amb els problemes que això pot comportar per a la conciliació entre treball i vida familiar, entre altres aspectes com tindre dos pagadors i els efectes fiscals que afectaran negativament quasi totes les treballadores els sous de les quals són lleugerament similars a l’SMI.

  Els sindicats no qüestionen la legalitat dels plecs que regeixen aquesta licitació, ja que estan d'acord amb el que disposa la Llei de contractes del sector públic, però denuncien les conseqüències per a les treballadores i els treballadors de la contracta que en l'actualitat està adjudicada a l'empresa FCC Medi Ambient.

  Per tot això, aquest matí el personal de la contracta de neteja de les dependències municipals ha secundat la convocatòria i s'han concentrat davant de l'Ajuntament d'Ontinyent, per reivindicar, al consistori, la rectificació dels plecs en benefici de la ciutadania. Denuncien que, a més, aquesta divisió de la contracta pot portar a disfuncions en la prestació del servei, generar diferències respecte a cada lot, i amb això empitjorar la qualitat de prestació.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.