Comisiones Obreras del País Valenciano | 25 de octubre de 2020

La plantilla d'Auto-Haus Sánchez de Xàtiva, en vaga per l'impagament de salaris

  El taller concessionari de la marca de vehicles Mercedes-Benz deu al personal quatre mesos de salaris, es troba en procés de concurs i falta que el jutge en signe l'extinció laboral. Davant d’aquesta situació tan precària per a unes persones que a penes han deixat de treballar durant el confinament, la plantilla ha hagut de convocar una vaga indefinida.

  08/06/2020.
  Vaga indefinida a Auto-Haus Sánchez de Xàtiva.

  Vaga indefinida a Auto-Haus Sánchez de Xàtiva.

  Les 15 persones que treballen a Auto-Haus Sánchez de Xàtiva (València) han hagut de convocar una vaga indefinida i concentrar-se tots els dies en l'empresa davant la situació d'impagaments que arrosseguen des del mes de març. El taller concessionari de la marca de vehicles Mercedes-Benz, fundat en 1994, depenia de l'empresa Mercedes Comercial València fins a l’any 2004. Va ser en eixe any quan va passar a treballar directament amb Mercedes-Benz España.

  CCOO d'Indústria PV denuncia que l'empresa deu a la plantilla quatre mesos de salaris, es troba en procés de concurs i falta que el jutge en signe l'extinció laboral. La plantilla ha estat treballant amb normalitat i l'empresa ha cobrat serveis a clients. Davant aquesta situació tan precària, per a unes persones que a penes han deixat de treballar durant el confinament, la plantilla ha hagut de convocar vaga indefinida per no continuar generant uns salaris que no percebran.

  L'administrador del consurs s'ha compromés a avançar alguna quantitat concursada, per, almenys, poder amortitzar les manques econòmiques dels treballadors i de les treballadores de l'empresa.

  Cessament d'activitat en altres empreses

  Aquesta situació, que finalitzarà llançant a les persones que treballen en l'empresa a l'atur, és similar a la que pateixen altres persones a les comarques centrals. L'empresa Tèxtils Pedraza d'Alcoi, dedicada a la fabricació de peces metàl·liques per a la indústria tèxtil, igualment ha anat arrossegant pèrdues i endarreriments de les nòmines durant anys, l'empresari es jubilarà i es preveu el cessament de l’activitat. En eixe mateix sentit, Tèxtils Mira Soriano d'Aielo de Malferit, dedicada a la confecció, també arrossega deutes des de principis d'any, després de la defunció del propietari.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.