Comisiones Obreras del País Valenciano | 31 de mayo de 2020

CCOO PV contra l'LGTBIFÒBIA a l’ocupació

  Cada 17 de maig el sindicat se suma a la celebració del Dia Internacional contra l'Homofòbia i la Transfòbia, per commemorar l’eliminació de l’homosexualitat de la llista de malalties de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) amb la particularitat de la situació derivada de l'alerta sanitària.

  17/05/2020.
  CCOO contra l'LGTBIFÒBIA

  CCOO contra l'LGTBIFÒBIA

  Comissions Obreres té un compromís en la defensa dels drets de les persones LGTBI a través del treball del seu Grup d’Acció, i de la representació sindical en les empreses, en la negociació col·lectiva dels convenis, on s'introdueixen clàusules no discriminatòries i protocols contra l’assetjament per diversitat sexual i de gènere.

  També realitza campanyes de formació, d’atenció i d’assessorament a tota l’afiliació i amb les associacions i col·lectius LGTBI de tot el País Valencià, mitjançant els convenis de col·laboració signats pel sindicat.

  17 de maig #StopLGTBIFÒBIA 

  L’objectiu de la celebració d’aquesta data és la coordinació de les diferents accions per a denunciar la discriminació de la qual són objecte les persones LGTBI, i avançar en els seus drets a tot el món.

  Es va celebrar per primera vegada, després d’un any de campanya l'any 2005, en més de 40 països, amb múltiples activitats, xarrades, conferències… que foren àmpliament cobertes pels mitjans de comunicació de tot el món.

  Combatem l'lgtbifòbia al treball, perquè:

  La mitjana de vida al nostre territori està prop dels 80 anys, més de la meitat es dediquen a desenvolupar una feina com a població activa, proveïdora de recursos econòmics. Al treball, sovint, passem almenys un terç del nostre temps, per la qual cosa és un temps de treball i també de vida.

  Les interaccions entre la vida laboral, familiar i social, són una constant, normalitzada, complexa, que es desenvolupen de manera natural. Som éssers socials i necessitem el grup per a desenvolupar-nos.

  Els companys i les companyes de treball formen part de la vida quotidiana. Aïllar, encobrir, negar una part de la manera de ser, impedeix dur una vida digna i plena, és un malviure.

  Aturem l'LGTBIFÒBIA perquè:

  El lloc de treball, la fàbrica, l’oficina, no pot ser l’últim armari tancat.

  Un terç de la vida és massa temps per estar dins de l’armari.

  Afavorir un ambient de treball saludable inclou poder parlar lliurement de la vida privada.

  És intolerable qualsevol maltractament al treball, també per raons lgtbifòbiques.

  L’accés als beneficis socials i laborals per raons familiars, és un dret de totes les famílies

  La dignitat és respecte.

  Viure amb plena llibertat al treball, és mostrar la realitat de la diversitat humana, és respecte per la diferència, és aprofitar la vida.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.