Comisiones Obreras del País Valenciano | 31 de mayo de 2020

CCOO insisteix en la necessitat de negociar els plans de contingència per a les fases posteriors de desescalada

  La Federació d'Ensenyament de CCOO PV valora que es preveja l’elaboració de plans de contingència de manera coordinada i d’àmbit autonòmic per a tractar les mesures de salut laboral en l’àmbit escolar.

  14/05/2020.
  Instruccions fase 1

  Instruccions fase 1

  En aquesta crisi sanitària generada per la COVID-19 s’ha posat de manifest, al nostre parer, la mancança d’un espai d’àmbit autonòmic on tractar temes de seguretat i salut laboral específics de personal docent i educatiu. En els centres escolars també cal tindre en compte l’alumnat.

  En les instruccions per a fase I que han passat dimecres per Mesa Sectorial s’estableix l’elaboració de plans de contingència en un fòrum d’àmbit autonòmic on estaran representats els comités de seguretat i salut provincials, les organitzacions sindicals que formem part de la Mesa Sectorial, així com representació de l’INVASSAT i de la Conselleria d’Educació. La FECCOOPV valorem aquesta iniciativa que està en línia amb la nostra petició.

  Les propostes que des de FECCOOPV fem per a la desescalada serien, entre d’altres:

  - Planificar la neteja per tindre prevista la desinfecció permanent en cas d’ocupar aules.

  - Elaborar un Pla integral que preveja totes les administracions, ja que als centres poden confluir la local i l’autonòmica.

  - Planificar una avaluació de contagis que s’hi puguen donar, així com protocol·litzar com actuar quan es donen contagis en el lloc de treball.

  - Establir actuacions per veure la traçabilitat en el possibles contagis.

  - Elaborar un itinerari per a calcular els aforaments de les diferents estances dels centres educatius.

  - Establir protocol de gestió de residus.

  A més considerem que hem de posar atenció també en el treball que s’ha estat efectuant de manera telemàtica durant aquests mesos i que seguirà sent modalitat per a l’educació mentre no hi haja un horitzó clar d’erradicació de la pandèmia. Per això també proposem un pla per a avaluar els riscos en matèria de salut laboral que comporta l’ús del teletreball i la teleformació.

  D’acord amb les nostres demandes, també s’ha fixat en aquesta mesa que totes les activitats en tots els centres educatius fins a la fi de la fase 1 de desescalada es realitzaran de manera telemàtica i l'activitat presencial serà l'excepció amb totes les garanties sanitàries segons la normativa actual, i sempre que es justifique que no es pot realitzar telemàticament.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.