Comisiones Obreras del País Valenciano | 31 de mayo de 2020

Nou ERTO per causes objectives en Gonvarri València

  El passat dia 23 la direcció de Gonvarri València (antiga Ferrodisa) presentà un ERTO per causes objectives, a causa de la caiguda de la demanda i pèrdua d'activitat en relació a l'alarma sanitària decretada pel Govern per la COVID-19

  27/04/2020.
  Gonvarri València

  Gonvarri València

  El termini previst per la direcció va des de l'1 de maig al 31 de desembre, i afecta tota la plantilla qualsevol que siga la seua activitat, a causa de la caiguda de la demanda prevista després de l'alarma sanitària.

  Davant aquesta situació, el Comité d'Empresa, on CCOO ostenta la majoria, ha acordat un pla d'acompanyament social en cas que l'Autoritat Laboral valide aquest ERTO per causes productives.

  El pla d'acompanyament preveu que els períodes de suspensió no afectaren ni les pagues extraordinàries ni les vacances, a més de preveure un complement fins al 85 % brut del total de retribucions.

  La intenció manifesta de les parts és disposar d'un ERTO que permeta adequar-se a la demanda sense recórrer a una altra mena de mesures. A més es preveu que després de la suspensió de contractes, que es realitzaran per setmanes completes, la reincorporació en cas de necessitat productiva es realitze de manera rotativa de manera setmanal.

  Actualment s'està treballant en les instal·lacions per traure comandes, en funció de la demanda que van sol·licitant els clients. És important ressenyar que atesa la situació d'emergència aquest tipus de mesures ajuden a sostindre l'ocupació a la comarca, i permet que les empreses continuen apostant per l'activitat industrial a la nostra zona.

  La UIC de CCOO de Camp de Morvedre disposa d'atenció telefònica en el 96 267 47 21 i correu electrònic uc1515@pv.ccoo.es per a atendre qüestions sobre ERTO, acomiadaments i mesures de conciliació en atenció a l'alarma sanitària i atendre amb l'equip d'assessors del sindicat en la negociació d'aquestes mesures. Alhora el sindicat en l’àmbit de Comunitat Valenciana ha posat en marxa el telèfon 96 388 21 00 i el correu infocoronavirus@pv.ccoo.es per a atendre qualsevol consulta.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.