Comisiones Obreras del País Valenciano | 31 de mayo de 2020

CCOO considera fraudulent qualsevol intent d’ERTE en l'EMT

  La Federació de Serveis a la Ciutadania de CCOO PV mostra el seu més absolut rebuig a la pretensió de l'EMT de presentar una nova proposta d'Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTE), després de la resolució negativa de la Direcció General de Treball, per la qual es rebutjava el presentat el 9 d'abril i que va al·legar com una causa de força major.

  22/04/2020.
  Oficina d’atenció al client de l’EMT

  Oficina d’atenció al client de l’EMT

  Segons el parer de Comissions Obreres “estaríem davant d’un possible frau i una actuació que podria tipificar-se de prevaricació per part de l'empresa, dels signants d'eixe nou ERTE i, en el seu cas, de les persones integrants del propi Consell d'Administració de l'EMT que l'aprovaren”.

  L'argumentació expressada en la resolució de la DGT, per la qual es rebutja l'expedient presentat per l'EMT el 9 d'abril, és contundent i deixa claríssimament expressat que no hi ha cap possibilitat perquè l'EMT puga presentar o aprovar cap mena d’ERTE, almenys en aquest moment. La base argumental d'aquesta resolució es basa en l'informe emés per la Inspecció de Treball, posició també mantinguda per la Direcció General de Treball del Ministeri de Treball i Economia Social consultada el dia 13 d'abril de 2020, i per l'Advocacia General de l'Estat del Ministeri de Justícia, a data de 19 de març de 2020.

  Com es recull en la resolució i en tots els informes anteriors, el determinant per a poder acudir als ERTE és el tipus de finançament de l'entitat. Si aquesta es finança majoritàriament per transferència o aportacions de l'administració de què depèn, no pot recórrer a realitzar l’ERTE, fa igual la causa, i aquest és el cas de l'EMT.

  Per tant, Comissions Obreres es posiciona en contra d'un nou expedient en defensa de la legalitat i, si fora el cas, valora la presentació de totes les accions jurídiques necessàries, inclosa la possible presentació d'una querella per prevaricació, per una actuació il·legal per part dels qui l'aproven, i que en són coneixedors de la il·legalitat, especialment, la pròpia empresa.

  El mateix ERTE podria ser recorregut per qualsevol legitimat, portant la plantilla afectada a una situació d'incertesa, ja que podrien trobar-se sense cobrar durant mesos. Aquest sindicat considera que podríem estar davant un claríssim frau a les arques públiques, ja que es pretén produir un estalvi de costos salarials en l'EMT, derivant-los al SEPE i a costa dels fons públics per atendre els milions de persones que, aquestes sí, legalment tenen dret a prestació per desocupació per estar afectades pels ERTE legals.

  “CCOO no pot obrir una porta a futurs expedients en l'EMT, almenys, mentre aquesta possibilitat continue sent il·legal. En conseqüència, reforcem la necessitat de negociació i de recerca d’altres fórmules en les quals tenim tota la predisposició de consensuar i aconseguir un acord, com sempre hem fet al llarg dels anys” Juan Cruz, secretari general FSC CCOO PV.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.