Comisiones Obreras del País Valenciano | 5 de abril de 2020

CCOO PV i UGT-PV es comprometen a no promocionar eleccions sindicals

  La signatura d'aquest acord pretén preservar l'efectivitat pràctica i real d'un altre dret fonamental, com és el dret a la salut, davant la pandèmia del COVID-19 que pateix el nostre país, contribuir amb la contenció i intentar evitar tots els contagis possibles.

  17/03/2020.
  Elecciones sindicales

  Elecciones sindicales

  Divendres passat 13 de març, CCOO PV i UGT PV van signar i van registrar davant l'Autoritat Laboral un acord pel qual es comprometen a la no promoció d'eleccions sindicals.

  Ambdues organitzacions han acordat per responsabilitat i en defensa de la salut pública no promocionar ES, un procés articulat per la normativa laboral, que permet desenvolupar part del contingut essencial d'un dret fonamental com és la llibertat sindical, i mitjançant el qual treballadors i treballadores poden triar de manera democràtica els seus representants davant de les empreses i/o administracions públiques.

  La setmana passada les confederacions sindicals de CCOO, d’UGT, de CSIF, d’USO i de CGT van registrar en el Ministeri de Treball i Economia Social un acord, on sol·licitaven l'articulació de les mesures normatives necessàries perquè es procedisca a la suspensió automàtica i immediata dels processos electorals dels òrgans de representació unitària.

  Prenent com a referència aquest comportament de responsabilitat iniciat per les centrals sindicals, en l'àmbit del País Valencià, la UGT-PV i CCOO PV han aconseguit un acord de paralització d'una de les activitats principals i pròpies de qualsevol sindicat, com és la promoció d'eleccions sindicals. A més es donarà trasllat a CSIF, USO, CGT i IV perquè en prengueu coneixement i possible adhesió.

  #joemquedeacasa

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.