Comisiones Obreras del País Valenciano | 4 de abril de 2020

La meua dignitat no està en venda

  CCOO s'oposa a l'acomiadament arbitrari d'una treballadora de Lefties a Alacant. El sindicat ha convocat fins a quatre concentracions per a demanar la reincorporació de la treballadora. L'acomiadament a aquesta treballadora veterana no havia sigut precedit de cap sanció.

  11/03/2020.
  Concentració contra l'acomiadament de Lorena

  Concentració contra l'acomiadament de Lorena

  Aquest matí, a les 12.30 h ha tingut lloc l'acte de conciliació en el Servei de Mediació Arbitratge i Conciliació per tractar d'arribar a un acord en l'acomiadament d'una treballadora de Lefties a Alacant. L'empresa, segurament conscient de la irregularitat de la seua decisió d'acomiadar-la, ha oferit una forta quantitat de diners per tirar terra al damunt de l'assumpte mantenint la fi de la relació laboral. La treballadora ha respost que només vol que la reincorporen al seu lloc de treball i que no és una qüestió de diners, ha assenyalat que “La meua dignitat no està en venda”. Lorena ha sigut rebuda amb aplaudiments per un nombrós grup de companyes que s'han concentrat avui a la porta de la Direcció Territorial de Treball a Alacant mentre es realitzava l'acte de conciliació.

  A més, en l'acte de conciliació s'ha entregat a l'empresa una còpia de les mil signatures reunides en els últims dies sol·licitant el reingrés de Lorena al seu lloc de treball.

  Quatre han sigut les concentracions convocades per a mostrar el rebuig frontal a l'acomiadament de Lorena, treballadora de Lefties, del grup Inditex i el suport absolut de les seues companyes i el seu sindicat: Dues concentracions a les portes de la botiga de Zara a l'av. Maisonnave. Una altra a les portes del centre comercial Gran Via i la d’avui a les portes de l’SMAC en la Direcció Territorial d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball al carrer Pintor Lorenzo Casanova.

  CCOO ha secundat des del primer moment les reivindicacions d'aquesta treballadora i del Comité d'Empresa, ja que segons el sindicat, Inditex ha tractat de justificar un acomiadament disciplinari al·legant causes desproporcionades per a aquest: no haver reposat les bufandes en el temps exigit; no ser prou ràpida en caixa; rendiment baix; tindre desavinences amb els seus superiors; treballar un 60 % en comparació amb la resta de les seues companyes. Tot això sense avisos ni sancions prèvies.

  El 31 de gener, el 12 de febrer, el 6 de març i avui mateix a les portes de l’SMAC s'han realitzat les concentracions per expressar el rebuig frontal a aquest tipus d'acomiadaments, que a més d'una mesura irregular i fulminant per a la treballadora, funciona com una amenaça a la resta de la plantilla. Concentracions que han servit per a donar a conéixer l'arbitrarietat de l'acomiadament i per a mostrar el suport a aquesta treballadora, que ha treballat quasi vint anys en aquesta empresa. En les diferents concentracions s'han sentit els crits de suport a aquesta treballadora: #YoSoyLorena i #TodasSomosLorena.

  Des de CCOO anunciem que seguiran les mobilitzacions ja que és molt el que hi va amb aquesta mena de mesures per part d'Inditex.

  CCOO insta a la direcció d'Inditex a reincorporar Lorena, així com a evitar aquest tipus d'acomiadaments arbitraris que representen un augment de la conflictivitat, la qual cosa considerem totalment necessària per a mantindre la pau social.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.