Comisiones Obreras del País Valenciano | 5 de abril de 2020

Desconvocada la vaga de neteja en els col·legis públics de València

  En la concentració d'aquest matí a la pl. de l'Ajuntament, el Comité i les treballadores han decidit desconvocar les aturades previstes els dies 12 i 13 de març, com a mesura de responsabilitat davant la situació generada pel coronavirus, i atés l'impacte de les seues funcions en els centres educatius per a la salut pública.

  10/03/2020.
  Concentració de treballadores realitzada a la pl. de l'Ajuntament de València

  Concentració de treballadores realitzada a la pl. de l'Ajuntament de València

  El Comité de Vaga de la neteja dels col·legis públics de València, d'Óptima Facility Services SL, registrarà avui mateix en la Direcció Territorial d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball la desconvocatòria de les aturades inicialment convocades per als dies 12 i 13 de març.

  En la desconvocatòria s'argumenta que “el treball de neteja que realitzem és bàsic per a mantindre la higiene en els centres educatius públics de preescolar, d’infantil i de primària de la ciutat de València desinfectats davant qualsevol infecció o virus”. Les treballadores i els seus representants entenen que és prioritari mantindre la higiene i fins i tot augmentar-la a causa de la situació generada pel virus Covid -19. No obstant això, anuncien que continuaran reivindicant la readmissió de les treballadores acomiadades, la no divisió de lots del servei de neteja dels col·legis públics de València i el compliment del plec.

  La decisió de la desconvocatòria de la vaga en aquestes dates per motius de salut pública s'ha traslladat tant a la Direcció de l'empresa com a l'Ajuntament de València.

  Antecedents

  L’empresa acomiadà diverses persones fixes amb poca antiguitat, per reemplaçar-les per persones amb diversitat funcional bonificades, una decisió legal que, segons el parer de CCOO no és ni ètica ni moral, i més per a una empresa contractada per l'Ajuntament de València.

  L'Ajuntament continua justificant que la divisió del contracte de licitació li la marca la llei, encara que no l'obligue a realitzar-la, sinó a justificar la no divisió, com ja ha ocorregut en el plec actual. “Des de CCOO creiem que és una decisió política i no de compliment de llei, per la qual cosa s'ha tornat a insistir que aquesta divisió és perjudicial, tant per a les treballadores com per a la qualitat del servei de neteja dels centres escolars públics” Pedro Medina, secretari del Comité d'Empresa en l'adjudicatària Óptima Facility Services SL.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.