Comisiones Obreras del País Valenciano | 19 de febrero de 2020

8M 2020

Interactuem per a transformar el món desigual en què vivim

  La Fundació Pau i Solidaritat de CCOO PV apropa l’educació per al desenvolupament als centres educatius d’infantil, de primària, de secundària, de cicles formatius i de formació de persones adultes. A través del seu projecte ‘Interactuem’ promou la reflexió sobre les desigualtats del món i com transformar-les.

  04/02/2020.
  El projecte 'Interactuem' promou una reflexió sobre el món desigual en què vivim i com emprendre accions que transformen aqueixes desigualtats.

  El projecte 'Interactuem' promou una reflexió sobre el món desigual en què vivim i com emprendre accions que transformen aqueixes desigualtats.

  ‘Interactuem’ és la proposta d’educació per al desenvolupament de la Fundació Pau i Solidaritat del PV, per a centres d’educació infantil, primària, secundària, cicles formatius i formació de persones adultes. L’objectiu d’aquesta proposta és promoure dins de l’educació formal, la reflexió sobre el món desigual en què vivim i com emprendre accions que transformen aqueixes desigualtats.

  Aquest programa engloba un seguit de recursos didàctics que permeten al professorat introduir en el currículum educatiu l’educació per al desenvolupament, per a promoure entre l’alumnat una ciutadania global solidària.

  Des de setembre, Pau i Solidaritat PV ha intervingut en diferents espais i nivells educatius per a apropar l'educació per al desenvolupament a les aules. La Fundació ha realitzat formació per a docents al CEIP Max Aub (València), CEIP Vivers (València) i formació per a docents del futur a la Universitat de València (València) i a la Universitat Jaume I (UJI).

  També hem treballat amb l’alumnat de formacio professional de l'IES José Segrelles d'Albaida sobre qüestions com les desigualtats, les interrelacions entre el Nord i el Sud global i la nostra corresponsabilitat i paper per la transformació social del món en què vivim.

  Propostes didàctiques

  A partir dels materials i dels projectes elaborats per la Fundació Pau i Solidaritat PV, oferim un seguit de propostes didàctiques perquè el professorat puga treballar a l’aula conceptes com la desigualtat, la globalització, els drets laborals, el consum responsable... i fomentar així en l’alumnat la capacitat d’anàlisi crítica i transformadora davant de la situació actual.

  La web Interactuem és una de les eines principals d’aquesta proposta ja que:

  - Permet disposar via en línia de tots els recursos didàctics que oferim des de Pau i Solidaritat, tant a professorat com a alumnat i a qualsevol persona, estiga on estiga i siga d'on siga.

  - Dona a conéixer i difon les activitats als centres que realitzem des de l'Àrea d'Educació (les propostes educatives en centres escolars).

  - Possibilita la participació i les aportacions en la web mitjançant la introducció contínua i revisió del material sobre la base de les avaluacions realitzades a partir de la seua pràctica a les aules, així com a partir de la revisió del Seminari d'educació per al desenvolupament de Pau i Solidaritat PV.

  Antecedents

  Aquest programa surt de l’èxit en anteriors campanyes (‘Mou-te en drets’ i ‘Una altra infància en aquest món’) i de les necessitats expressades pel professorat participant en aquestes, i amplia el treball d’educació per al desenvolupament que en la Fundació realitzem des de 1999.

  Es permet lliurement copiar, distribuir públicament aquests materials sempre que es reconega qui n'és l’autor i no s'utilitze amb finalitats comercials.

  Més informació al web: http://www.interactuem.org/accions/proposta-didactica

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.