Comisiones Obreras del País Valenciano | 19 de febrero de 2020

8M 2020

CCOO PV i l'HOAC coincideixen a assenyalar la centralitat del treball

  Les direccions de totes dues organitzacions han mantingut una trobada en què han analitzat la realitat del mercat laboral, caracteritzat per una precarització que s’hi viu amb “normalitat” i que té com a resposta habitual l’individualisme. “Hem de guanyar la batalla de les idees”, ha insistit el secretari general de CCOO PV, Arturo León.

  04/02/2020.
  Reunió entre CCOO PV i l'HOAC.

  Reunió entre CCOO PV i l'HOAC.

  Són molts els desafiaments actuals que hi ha en el món del treball, que ha de canviar la manera de produir a fi de tindre en compte l'emergència climàtica, des d'una transició laboral justa i que no abandone a cap persona. Per això hem de replantejar-nos el treball, tant el productiu com el reproductiu, i les condicions en les quals es genera. Tot això està vinculat amb la destinació d'aqueix augment de productivitat, el qual esdevindrà gràcies als canvis tecnològics, i amb el tipus de societat que volem construir. Si el treball estarà reservat per a uns quants privilegiats o, per contra, si serem capaços de reduir la jornada i repartir-lo per a prevaldre la cohesió social.

  Tot i així, s’ha de garantir una renda de ciutadania que possibilite que tothom puga viure dignament. “Sostindre l'estatus social requerirà d'una reforma fiscal que redistribuïsca indirectament la riquesa, per això, per al sindicat és una de la prioritats que ja planteja en aquesta nova legislatura”, ha assegurat Arturo León. També ho és la reversió dels aspectes més perjudicials de la reforma laboral o la derogació de la de pensions de 2013. “Hem de combatre el discurs que els impostos són negatius, ja que és la manera d'assegurar-nos uns serveis públics de qualitat, una renda indirecta per a la classe treballadora”.

  Per la seua banda, el president nacional de l’HOAC, Gonzalo Ruiz, ha destacat la necessitat d'estendre una nova cultura enfront del capitalisme i la de construir una societat més solidària però que responga des d’allò comunitari. “Apoderar les persones, sobretot a les més empobrides, perquè siguen el ‘subjecte’ protagonista d'aqueixa transformació social”, ha afegit Paco Álamos, responsable de Compromís i Relacions Internacionals. La presidenta de l’HOAC de València, Xaro Beseler, ha instat el sindicat a dialogar sobre temes compartits i poder realitzar algun acte conjunt, entorn de la iniciativa per un treball decent.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.