Comisiones Obreras del País Valenciano | 19 de febrero de 2020

8M 2020

Greu situació de les Urgències de l'Hospital de Gandia per la falta de personal

  La Secció Sindical de CCOO del Departament de Salut de Gandia denuncia la saturació del servei d'urgències de l'Hospital Francesc de Borja a causa de la falta de personal, situació que s'agreuja quan es produeixen augments de pressió assistencial per factors com la grip.

  29/01/2020.
  Hospital de Gandia.

  Hospital de Gandia.

  Aquest sindicat destaca que s'hi estan produint situacions complicades per l'augment de pacients. En l'àrea d'observació hi ha més de deu pacients a l'espera d'un llit, fins que s’hi produïsquen altes que permeten el seu ingrés. Això representa un augment de la càrrega de treball per a una plantilla que de normal ja és deficitària.

  Així mateix, CCOO denuncia l'eliminació de la infermera o de l’infermer de la zona de teràpia ràpida (dins de l'àrea urgències), que hi deixa els pacients sense vigilància i a càrrec dels seus familiars.

  Un informe reconeix la falta de professionals

  El servei d'urgències arrossega des de l'obertura del nou hospital per l'abril de 2015 una falta evident de personal, que es constata en un Informe intern de 2017 al qual ha tingut accés CCOO. Aquest document expressa la necessitat d'incrementar el personal d'infermeria en 6 infermers/es i 5 tècnics/iques auxiliars d'infermeria, per a aconseguir la cobertura de totes les àrees del servei d'urgències.

  A més, si observem l'evolució estadística de les memòries anuals del Departament s’hi constata un increment de les urgències des de 2015 d'un 21 %, i passa de 186 a 219 pacients/dia de mitjana.

  Tot i que és veritat que per al pla de contingència contra la grip s'han contractat durant dos mesos dos infermers/es i un tècnic/a auxiliar d'infermeria, continuen sent insuficients. Per la qual cosa CCOO sol·licita l'ampliació de la plantilla d'urgències per poder atendre degudament els usuaris/àries, no sols en moments puntuals, si no per a cobrir les mancances estructurals d'aquest servei.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.