Comisiones Obreras del País Valenciano | 17 de enero de 2020

Defensa la teua postura

CCOO PV valora les aportacions de les persones migrants

  Amb motiu de la commemoració del Dia de les Persones Migrants, la seu de CCOO PV va acollir aquest dilluns un acte de reivindicació del dret a la mobilitat humana amb garanties organitzat per la Secretaria de Moviments Socials, Cooperació i Migracions on va participar l'alumnat de l’EPA Vicent Ventura i va tenir lloc l'actuació musical de David Calabuig i Khady Seck.

  17/12/2019.
  Isabel Barrajón durant la presentació de l'acte

  Isabel Barrajón durant la presentació de l'acte

  La secretària de Moviments Socials, Cooperació i Migracions de CCOO PV va defensar en la presentació de l'acte el "dret a migrar amb drets, a vies legals i segures per a no haver de tornar a arriscar la vida durant el trajecte. Dret a un treball digne i a poder reagrupar-se amb la família sense traves legals i administratives que criminalitzen en lloc d'incloure. Dret a una vida lliure de murs i de discursos i actituds xenòfobes, una vida lliure de racisme".

  El secretari general de CCOO PV, Arturo León Comissions Obreres del País Valencià va enumerar els obstacles que continuen dificultant l'exercici del dret a migrar: la Llei d'estrangeria, enfocada com a fórmula de gestió dels fluxos migratoris per a mà d'obra; Les polítiques contradictòries de tancament de fronteres de la UE i l’envelliment greu de la població; la vulnerabilitat terrible de les dones migrades; l'assignatura pendent de les persones refugiades; l'auge dels discursos d'odi basats en prejudicis alarmistes; les milers de persones que continuen perdent la vida al Mediterrani, mentre fugen de la guerra, o la falta de llibertat, a la recerca d'una vida digna.

  Per tot això León va reclamar en la seua intervenció la unió dels agents socials i polítics en defensa dels drets humans i contra totes les discriminacions a les persones migrants, contra el racisme i la xenofòbia, així com un compromís amb la creació de treball decent, la cohesió social i la convivència intercultural. Finalment, va convidar a secundar l’XI Marxa pel Tancament dels CIE, convocada aquest dimecres 18 de desembre, a les 19 hores, per la campanya CIEsNO de la qual CCOO PV forma part a través de la Mesa de Solidaritat amb les Persones Migrants.

  Els alumnes de l'Escola de Persones Adultes Vicent Ventura van llegir un manifest en el qual van reclamar respecte i acolliment a les persones migrants, i que va donar pas a les actuacions musicals de David Calabuig i Khady Seck, que van tancar un dia de celebració de la DIVERSITAT, de la riquesa que aporta el mestissatge CULTURAL i el diàleg entre diferents. Celebració de la VALENTIA d'aquelles persones que han de superar grans i múltiples dificultats per a eixir de la seua terra i obrir-se pas en un lloc desconegut.

  Enlaces relacionados
  Enlaces relacionados

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.