Comisiones Obreras del País Valenciano | 23 julio 2024.

‘La signatura’ vídeo emmarcat en la campanya #DefensaLaTeuaPostura

  El document audiovisual s’emmarca en les accions de l'Estratègia valenciana de salut i benestar laboral 2017-2020, i denuncia una realitat habitual d’abús, que atempta contra el dret a la salut i la seguretat laboral.

  13/12/2019.

  URL | Código para insertar

  Daniel Patiño, secretari d’Acció Sindical, Salut Laboral i Medi Ambient de CCOO PV afirma que “conéixer la legislació, els drets i les obligacions de totes dues parts en la relació laboral ha de ser requisit bàsic, a més d'aportar seguretat jurídica i, principalment, protegir la salut de la persona treballadora”. L'objectiu d’aquesta campanya és fomentar i difondre una #CulturaPreventiva sòlida abans d'iniciar qualsevol relació laboral i que aquesta es mantinga durant tota la carrera professional.

  En coherència, el sindicat fa un pas més en la denúncia i reivindicació de transparència i dret d'informació, amb un caràcter proactiu. Qualsevol persona treballadora ha de tindre instruments i coneixements a l'hora d'iniciar una relació laboral, amb el màxim nombre de garanties davant certes conductes empresarials que tenen un impacte clar en la salut i la dignitat de les persones.

  A través de la campanya #DefensaLaTeuaPostura CCOO PV ha realitzat l’any 2019 nombroses accions formatives, de difusió i conscienciació a les persones treballadores i a les representants del conjunt de treballadores. Des de la negociació col·lectiva com a eina integradora i col·lectiva de la prevenció de riscos laborals; passant per la crida a les persones negociadores a incloure de manera global la perspectiva de gènere; fins a accions formatives en les quals hem posat el focus en l'assetjament en tots els seus vessants.

  També s’ha donat compte del Conveni 190 de l’OIT, a la gestió de la incapacitat temporal, a la prevenció en situacions de risc durant embaràs o lactància, a abordar les qüestions relacionades amb la mobilitat al treball com a eix vertebrador de les nostres vides.

  Finalment, Daniel Patiño, considera molt positiu que totes aquestes accions hagen arribat a milers de persones treballadores i representants sindicals, perquè “un treball segur és un treball decent”.