Comisiones Obreras del País Valenciano | 4 de abril de 2020

Comença el compte enrere per a la caravana solidària del Sàhara

  • BBVA ES65 0182 0517 6702 0165 0049 en concepte d'‘Ajuda Humanitària CCOO PV Sàhara Occidental’.

La campanya de donacions i recollida d’aliments no peribles en suport de la caravana solidària dirigida als campaments de persones refugiades sahrauís de Tinduf, organitzada per la Delegació Sahrauí a la Comunitat Valenciana, finalitza el pròxim 21 de febrer. Des del passat mes de desembre, s'han arreplegat quasi 1.000 kg. CCOO PV reafirma el seu suport al poble sahrauí amb aquesta iniciativa.

13/02/2020.
La campanya està a punt de superar els 1.000 kg. de solidaritat.

La campanya està a punt de superar els 1.000 kg. de solidaritat.

CCOO PV està compromés amb els drets humans i el futur en llibertat del poble sahrauí, en línia amb el Conveni signat l’any passat amb la Delegació Sahrauí per a la Comunitat Valenciana. El sindicat habilitarà espais a les seus de tot el País Valencià per arreplegar aliments no peribles, i anima a la seua afiliació a contribuir a superar la quantitat de 1.000 quilos, arreplegats l’any passat, abans del pròxim dia 21 de febrer.

Aquesta campanya finalitzarà el 21 de febrer de 2020, coincidint amb la caravana dirigida als campaments de persones refugiades a la regió de Tinduf (Algèria), organitzada per la Delegació Sahrauí a la CV.

L’objectiu de la iniciativa és ajudar a pal·liar l’escassesa d’aliments que tenen les persones refugiades i proveir els materials sol·licitats des dels campaments i aprovats pel Ministeri de Cooperació de la RASD. Això tenint en compte que el Programa Mundial d'Aliments de l'ONU ha estat obligat a anar reduint les racions d'aliments destinades a les persones refugiades sahrauís, per la falta de fons disponibles.

S'arrepleguen aliments com ara sucre, arròs, llentilles, pastes i oli, que poden ser dipositats en les diferents seus de CCOO del País Valencià. L'afiliació i les diferents estructures del sindicat (federacions i unions intercomarcals) també poden dipositar donacions econòmiques en el compte de la Delegació Sahrauí següent: BBVA ES65 0182 0517 6702 0165 0049 en concepte d'‘Ajuda Humanitària CCOO PV Sàhara Occidental’.

Violació dels drets humans al Sàhara Occidental

El 14 de novembre de 1975, reunides les delegacions que representaven en aquell moment als governs d'Espanya, del Marroc i de Mauritània, van signar a Madrid la “Declaració de principis entre Espanya, el Marroc i Mauritània sobre el Sàhara Occidental”, coneguda com els “Acords tripartits de Madrid” o “Acord de Madrid”.

El text d'aquella Declaració recollia que “Espanya ratifica la seua resolució –reiteradament manifestada davant l'ONU- de descolonitzar el territori del Sàhara Occidental i posar terme a les responsabilitats i als poders que té sobre aquest territori com a potència administradora”.

Aquells acords van derivar amb el pas dels anys en les tràgiques conseqüències d'exili, de repressió i d’abandonament que ha viscut el poble sahrauí des d’aleshores i que perduren fins als nostres dies.

En els últims anys la deterioració dels drets humans i les llibertats fonamentals en els territoris ocupats ha anat en augment. Com a conseqüència d'això més de mig centenar de preses i presos polítics sahrauís sobreviuen en condicions infrahumanes dispersos en diferents presons del Marroc després de la celebració de judicis que no han assegurat la seua defensa amb garanties. El maltractament ha sigut sistemàtic i molts d'ells són sotmesos a aïllament, tortures i condicions insalubres de vida que estan perjudicant seriosament la seua salut.

A més el Sàhara Occidental s'ha convertit en un “forat negre” informatiu com denunciava Reporters Sense Fronteres (RSF) en el seu informe del passat 11 de juny de 2019, Sàhara Occidental: un desert per al periodisme. L'informe va ser un primer treball de recerca sobre la llibertat de premsa en els territoris del qual es desprén com al Sàhara Occidental, conflicte ja oblidat pels mitjans de comunicació occidentals, es persegueix de manera constant els reporters sahrauís i se'ls imposa penes de presó alhora que s'impedeix l'arribada de periodistes estrangers als territoris ocupats.

CCOO PV vol manifestar la seua solidaritat amb la causa sahrauí i exigir el respecte als drets humans en els territoris ocupats pel Marroc així com la llibertat de totes les preses i els presos polítics sahrauís.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.