Comisiones Obreras del País Valenciano | 17 de enero de 2020

Defensa la teua postura

CCOO PV celebra un acte commeratiu del Dia Internacional dels Drets Lingüístics

  CCOO PV ha lliurat els Premis ‘Marc Granell’ a la promoció i l’ús del valencià. Els guardons han distingit, entre altres, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i el filòleg i divulgador de la llengua, Isidre Crespo. CCOO PV ha celebrat la segona edició d’aquests premis, que reconeixen a persones i institucions implicades en la normalització de la nostra llengua. L’acte ha inclòs un homenatge a Joan Brossa i l’entrega dels guardons del 'Concurs de relats curts Maite Boscà Lloret'.

  05/12/2019.
  Guardonats i guardonades amb els Premis 'Marc Granell'.

  Guardonats i guardonades amb els Premis 'Marc Granell'.

  CCOO PV ha lliurat els Premis ‘Marc Granell’ a la promoció i l’ús del valencià. En aquesta segona edició, el jurat ha premiat l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), per la seua trajectòria en defensa de la unitat de la llengua i l’esforç divulgatiu i de promoció social del valencià, malgrat les pressions polítiques i els intents d’instrumentalització.

  En la categoria de persones activistes de CCOO PV, el premi ha sigut atorgat a Isidre Crespo, filòleg i catedràtic de valencià, llengua i literatura de batxillerat. El jurat ha destacat la seua tasca promotora de l’estudi i del foment del valencià. Crespo ha coordinat i produït llibres de text, és autor de propostes didàctiques i estudiós i divulgador de l’obra de Joan Fuster.

  En la categoria d’organitzacions de CCOO PV, ha sigut premiada la Unió Intercomarcal de CCOO a les Comarques Centrals, amb presència a Xàtiva, Ibi, Ontinyent i Alcoi, per la promoció del valencià en les seues publicacions. En l’apartat de persones vinculades a CCOO PV per la seua representativitat sindical i institucional, el guardó ha sigut atorgat a Vicent Navalón, representant de la Federació d’Indústria a CCOO la Ribera-la Safor, per l’ús del valencià en la seua acció sindical.

  El lliurament dels premis, que porten el nom del poeta i traductor valencià Marc Granell, ha tingut lloc en el marc de l'acte commemoratiu del Dia dels Drets Lingüístics. El programa ha inclós una recitació de poemes de Joan Brossa, amb motiu de la commemoració del centenari del seu naixement, a càrrec de l’actor i recitador Francesc Anyó, i la projecció de l'exposició de fotografies ‘L’ull poètic’, de l’artista Francesc X. Forés, que representen poemes visuals i poemes objecte.

  Premis relats curts 'Maite Boscà Lloret'

  En l’acte també s'han lliurat els premis literaris corresponents al II Concurs de Relats Curts ‘Maite Boscà Lloret’, adreçat a l’afiliació del sindicat i a centres educatius públics. El jurat ha premiat els millors relats curts amb una temàtica relacionada amb el món del treball, enguany el dret de vaga.

  En la primera categoria adreçada, a persones afiliades, s’han concedit tres segons premis ex-aequo a Empar Morelló, Salvador Moya i Jordi Brull pels relats, 'Hora zero', 'Festa' i 'La vaga' respectivament. El primer premi ha estat per a Jaume Mayor pel relat '29M'. Els relats guanyadors i els finalistes seran publicats en el bloc de la secretaria de Cultura (someducaciosomciutadania.blogspot.com) i difundits pels mitjans de comunicació del sindicat.

  En el cas dels centres educatius públics el premi ha estat concedit a l’IES Thàder d’Oriola pel relat 'La vaga, la nostra força'. En aquesta categoria també seran publicats tots els relats finalistes amb la indicació del centre educatiu que els presentava.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.