Comisiones Obreras del País Valenciano | 26 febrero 2024.

#NoHiSiguesCòmplice

CCOO PV reafirma la seua total condemna de les violències masclistes

  El sindicat participà ahir en les diferents mobilitzacions convocades a Alcoi, Alacant, Castelló, Elx i València amb motiu dia 25 de novembre pel conjunt d'organitzacions de dones, socials i sindicals, per a manifestar el seu compromís i repulsa contra tota mena de violència contra les dones.

  26/11/2019.
  Pancarta de CCOO PV a la manifestació de València

  Pancarta de CCOO PV a la manifestació de València

  Setmana d'actes de formació, sensibilització i mobilitzacions de repulsa de la violència cap a les dones

  La seu de CCOO l'Alacantí-les Marines [Av. Salamanca 33, Alacant] acollí el passat dia 19 una assemblea formativa: ‘Acció sindical contra les violències masclistes’ i ahir dilluns 25, l'actiu sindical participà activament en la manifestació des de la plaça la Muntanyeta.

  A les 10 del matí del Dia Internacional contra la Violència cap a a les Dones una assemblea ompli la Sala de Graus de la Universitat Miguel Hernández d’Elx de representants sindicals per parlar dels ‘Micromasclismes en l'àmbit laboral’.

  Al migdia una emocionant manifestació va recórrer Alcoi des de la plaça Espanya i a Ontinyent i Castelló es realitzaren concentracions de repulsa a la violència masclista a les quals el sindicat es va fer ben present.

  A les 11 hores la sala d'actes de la seu del sindicat a València fou l'escenari de l'assemblea per a delegats i delegades dirigida per la secretària de la Dona, Igualtat i Polítiques LGTBI, Cloti Iborra, amb presència del secretari general, Arturo León, en la qual es va cridar a la manifestació convocada pel Moviment Feminista que recorregué el centre de la capital des de les 19.30 h de la vesprada, amb una nodrida i diversa participació de les organitzacions de CCOO PV.

  A les 19 hores de la vesprada una manifestació violeta va eixir des de la plaça Maria Agustina de Castelló, i a les 20 hores, l'última de les manifestacions convocades a Elx també tingué la presència de CCOO que reclamà la fi de la violència masclista des de la plaça de Baix.

  Manifest sindical contra la violència

  Comissions Obreres insta als diferents governs, autoritats i organismes europeus i internacionals, i de manera especial al Govern central, que atenguen els compromisos del Conveni d'Istanbul (2011), així com els objectius de l'Agenda 2030 de Nacions Unides que situen la igualtat de gènere i l'empoderament de dones i xiquetes en el centre del desenvolupament sostenible, així com la ratificació dels convenis 189 i 190 de l’OIT al Govern.

  Aquesta organització sindical exigeix tolerància zero contra la violència de gènere, manté el seu compromís amb la lluita per l'erradicació de tota mena de violència contra les dones i per la millora dels seus drets i de la seua protecció.

  El sindicalisme confederal i de classe mantindrà una participació activa i de suport al moviment feminista en la tasca de denúncia de la terrible situació que pateixen les dones a mans de les seues parelles i exparelles, l'assetjament sexual, l'assetjament per raó de sexe en el treball, inclòs l'assetjament per internet.

  Igualment exigeix que s'actue amb agilitat i contundència sobre les causes i les aterridores conseqüències que aqueixos atacs impliquen a la seguretat, la salut, la integritat física i psíquica, la dignitat, i la vida personal i laboral de les dones.